Lukss aizvada savu karjeras līdz šim labāko startu un izcīna piekto vietu Slovākijas tūres 2. posmā

Lielisku rezultātu sestdien sasniedzis Latvijas junioru izlases šosejas riteņbraucējs Linards Lukss, kurš iesaistījās izšķirošajā atrāvienā un izcīnīja augsto piekto vietu Pasaules Nāciju kausa sacensību – Slovākijas tūres – otrajā posmā. TOP30 iekļuva arī Olivers Jēkabs Skrapcis.

Turpinot garo Eiropas kampaņu, Latvijas junioru izlase trenera Mārtiņa Trautmaņa vadībā uzsākusi dalību Pasaules Nāciju kausa daudzdienu velobraucienā – Slovākijas tūrē. Mūsu izlasi četru dienu garajās sacensībās pārstāv – Olivers Jēkabs Skrapcis, Kārlis Jānis Dāboliņš, Linards Lukss, Dāvis Gludavs, Gusts Lapiņš un Riks Sipovičs.

Velobrauciens risinās kalnainā apvidū. Pēc individuālā brauciena seko vēl divi posmi. Individuālajā braucienā, kura garums sasniedza 10 kilometrus, Latvijas sportisti ierindojās rezultātu vidusdaļā. Visaugstāk, 58. vietā, bija Linards Lukss, kamēr pozīciju zemāk bija Jēkabs Olivers Skrapcis.

Otrajā posmā 112 tūrē startējošie riteņbraucēji no 14 valstīm veica 97,1 kilometru garu distanci. Trase bija sadalīta apļos ar vienu izteiktu pacēlumu katrām no tiem. Tik pievarēti vairāk nekā 1200 augstuma metri. Sacensības pagāja ļoti aktīvi. Distances laikā izveidojās astoņu riteņbraucēju liela līderu grupa. Tajā spēja būt arī Linards Lukss, kurš pēc sekmīgiem startiem MTB, šogad lieliski sevi pieteicis šosejas riteņbraukšanā. Pēdējā kalnu starpfinišā grupa sadalījās divās daļās pa četriem braucējiem katrā no tām. Linards bija otrajā grupiņā.

Finišs veda kalnā augšup. No Pļaviņām nākošais "Goldingen CA" ikdienā pārstāvošais Linards cīnījās lieliski un bija ātrākais starp savas grupiņas braucējiem. Posmu viņš noslēdza augstajā piektajā vietā, spilgti sevi piesakot kā vienu no Latvijas izlases junioru vadošajiem spēkiem. Uzvarēja mājinieks Matiass Švarcbakers (02:56:01), kuram Linards piekāpās par 26 sekundēm.

Sekmīgs starts arī Oliveram Jēkabam Skrapcim. Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknis no Smiltenes finišēja 28. vietā. Dāvis Gludavs tikmēr ar tādu pat laiku ierindojās 47. vietā. Gustam Lapiņam 78. vieta (+00:01:57). Tikmēr Riks Sipovičs (+00:07:08) ieņēma 87., kamēr Kārlis Jānis Dāboliņš (+00:07:48) bija 89.

Kopvērtējumā visaugstāk no mūsējiem pirms noslēdzošā posma ir Lukss, kurš pakāpies uz piekto vietu (+00:00:41 aiz līdera Švarcbakera). TOP50 ir arī Skrapcis (28. vieta) un Dāvis Gludavs (47. vieta).

Tūre noslēgsies svētdien, kad riteņbraucēji veiks 126,4 kilometru garo un kalniem bagāto trešo posmu.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044