Neilands pēc kritiena atrāvienā "Tour de France" posmā finišē 35. vietā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands svētdien prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 15. posmā, atrodoties četru sportistu atrāviena grupā, piedzīvoja kritienu, taču turpināja sacensības un finišēja 35. vietā.

Solo finišā uzvaru izcīnīja nīderlandietis Vouts Pūlss, kurš bija viens no četriem atrāviena grupas dalībniekiem. Tikmēr kopvērtējuma līderis dānis Jonass Vingegords un vicelīderis slovēnis Tadejs Pogačars finišēja kopā.

Pirms sacensību pēdējās brīvdienas riteņbraucēji svētdien Francijas Alpos mēroja 179 kilometrus ar pieciem kategorizētajiem kāpumiem pēdējos 100 kilometros. Pēdējais no tiem, pirmās kategorijas kāpums, bija jāpievar posma finiša.

Neilands ("Israel - Premier Tech") piedalījās vienā no pirmo kilometru uzbrukumiem un pēc tam bija arī sacensību vadošajā grupā, kurā bija vairāk nekā 30 riteņbraucēji. Sacensību gaitā bija vairāki atrāviena mēģinājumi un 38 kilometrus pirms finiša Neilands kopā ar vēl trīs sportistiem pārņēma sacensību vadību.

Tomēr pēc dažiem kilometriem nobraucienā cenšoties paņemt pudeli no motocikla, Neilands piedzīvoja kritienu un ietriecās ceļa apmalē. Latvietis spēja sacensības turpināt, taču ne vairs sekotāju grupā, bet gan peletonā.

No palikušā līderu trio nepilnus 11 kilometrus pirms finiša solo atrāvienā aizbrauca Pūlss ("Bahrain - Victorious"), kurš finišēja četrās stundās 40 minūtēs un 45 sekundēs. Beļģis Vouts van Ārts ("Jumbo-Visma"), kurš arī bija atrāviena grupā ar Neilandu, zaudēja divas minūtes un astoņas sekundes, bet vēl 52 sekundes vēlāk finišēja francūzis Matjē Burgodo ("TotalEnergies").

Tikmēr kopvērtējuma vadošo sportistu sāncensībām Pogačars nepilnu kilometru pirms finiša veica strauju uzbrukumu, taču Vingegords atbildēja un abi finišēja kopā sešas minūtes un četras sekundes pēc uzvarētāja. Neilands finišēja 13 minūtes un 18 sekundes vēlāk par Pūlsu.

Vingegordu un Pogačaru pirms sacensību pēdējās nedēļas šķir desmit sekundes, bet tuvākie sekotāji atpaliek vairāk nekā piecas minūtes. Neilands zaudē vairāk nekā divas stundas un ir 44., bet kalnu karaļa vērtējumā latvietis atrodas 18.pozīcijā.

Velobrauciens noslēgsies 23.jūlijā Elizejas laukos Parīzē, 21 posmā veicot vairāk nekā 3400 kilometru.

Pērn savu pirmo lielo titulu Francijā izcīnīja dānis Jonass Vingegords, pārspējot iepriekšējo divu sezonu čempionu slovēni Tadeju Pogačaru. Toms Skujiņš ierindojās 60., bet Neilands - 78.vietā.

Neilands "Tour de France" piedalās trešo reizi karjerā. "Israel - Premier Tech" komanda pēc pērnās sezonas zaudēja UCI Pasaules tūres līmeņa licenci, šogad "Tour de France" startējot ar rīkotāju speciālo ielūgumu. Komandas mērķis ir cīnīties par uzvarām atsevišķos posmos.

Izmantotie resursi:
LETA

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044