Neilands turpina būt ļoti aktīvs un finišē TOP20 "Tour de France" 19. posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands piektdien finišēja 20.vietā prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 19.posmā, kamēr uzvaru svinēja slovēnis Matejs Mohoričs, kurš par mata tiesu pārspēja iepriekšējā etapa uzvarētāju dāni Kasperu Asgrēnu.

 Velobrauciens piektdien turpinājās ar nepilnus 173 kilometrus garu posmu Francijas austrumos, ceļā uz finišu pārvarot divus ceturtās kategorijas kāpumus.

Sacensību gaitā nebija ievērojamu atrāvienu un uzvarētājs noskaidrojās no trijotnes, kas vadībā pavadīja sacensību pēdējos 30 kilometrus. Spurtā Mohoričs ("Bahrain - Victorious") pārspēja Asgrēnu ("Soudal - Quick Step"), uzvarētāja noskaidrošanai izmantojot fotofinišu. Abi finišēja trīs stundās 31 minūtē un divās sekundēs, bet četras sekundes atpalika pēdējā atrāvienā braukušais austrālietis Bens O'Konors ("AG2R Citroen").

Nedaudz vairāk kā pusminūti atpalika grupa, kas priekšgalā bija šīs tūres labākais sprinteris beļģis Jaspers Filipsens ("Alpecin-Deceuninck"). Neilands ("Israel - Premier Tech") bija grupā, kas uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 43 sekundes. Krists sacensības aizvadīja ļoti aktīvi, esot iekšā lielā daļā atraušanās mēģinājumu.

Kopvērtējuma līderis dānis Jonass Vingegords ("Jumbo-Visma") un vicelīderis slovēnis Tadejs Pogačars (UAE) bija grupā, kas atpalika gandrīz 14 minūtes. Vinegords tikai lielas neveiksmes gadījumā nekļūs par kopvērtējuma uzvarētāju.

Nedēļas ievadā dānim bija tikai desmit sekunžu pārsvars kopvērtējumā, individuālajā braucienā viņš to palielināja teju līdz divām minūtēm, bet trešdien tūres smagākajā posmā ieguva septiņu minūšu un 35 sekunžu handikapu. Neilands zaudē vairāk nekā divarpus stundas un ir 46.pozīcijā.

Kalnu karaļa vērtējumā latvietis ir 22.vietā, bet sprintā iekrātajos punktos ieņem 46.pozīciju.

Velobrauciens 23.jūlijā noslēgsies Elizejas laukos Parīzē, 21 posmā veicot vairāk nekā 3400 kilometru.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044