Ultra riteņbraucējs Arvis Sprude izcīna bronzu Pasaules Čempionātā ultra riteņbraukšanā

Nedēļas nogalē noslēdzās Pasaules čempionāts Ultra riteņbraukšanā Polijā. No 15. līdz 23. jūlijam, ultra riteņbraucējs Arvis Sprude piedalījās Race Around Poland sacensībās kuras ietvaros tika noskaidrots Pasaules Čempions Ultra distancē. Sacensību starts un finišs bija Varšavā. Pievarot 3600 kilometru distanci ar 3300 augstuma metriem, pēc 186 stundām un 28 minūtēm Arvis izcīnīja 3. vietu WUCA World Ultra Cycling Championship.

Sākotnēji maršruts veda uz Tatru kalniem, kur braucēji saskārās ar lielu karstumu un tehniskiem nobraucieniem, bet pēc tam jau gar Baltijas jūru un gar Krievijas, Lietuvas, Baltkrievijas robežu atgriezās sacensību starta vietā Varšavā. Sacensību dalībnieki saskārās ne tikai ar trases sarežģītību, bet laikapstākļu izmaiņām – dienas varēja sasniegt +35 grādu karstumu un naktīs temperatūra nokristies līdz +8 grādiem pēc celsija.

“Jau pirms sacesību sākuma bija skaidrs, ka būs divi izteikti favorīti Rainer Steinberger, Jimmy Ronn (Sacesību uzvarētājs) un mums pārējiem dalībniekiem būs iespēja sadalīt trešo vietu. Pirmajā dienā veicu aktīvu pirmo trases posmu, lai pēc iespējas atrāk vārētu sākt šķērsot Tatru kalnus un atstājot cīņu starp Raineru un Jimmy savā starpā, bet esot netālu, lai varētu jebkurā mirklī iesaistīties cīņā. Sacesību piektajā dienā arī izdevās uz kādu laiku ierindoties 2. vietā, bet risks pa nakti mainot savu miega plānu atstāja sekas uz nākamajām dienām, tāpēc esmu priecīgs, ka izdevās saglabāt trešo vietu, jo vēl pēdējā dienā pārsvars pār tuvāko sekotāju bija tikai 110 kilometru. Esmu neizsakāmi lielu paldies parādā visiem atbalstītājiem īpaši Signet Bank un Skandi Motors, jo viņi mani iedvesmoja nepadoties, lai sasniegtu šo vēsturisko ierakstu Latvijas riteņbraukšanas vēsturē” :par sacensībās piedzīvoto stāsta A. Sprude.

Par A. Sprudi: Uzvarējis sacensībās Itālijā “Giro Italia Non Stop” (2020), Eiropas ultra čempionātā izcīnīta 7. vieta, uzvarējis sacensībās “Race Around Poland” (2021), uzstādījis Pasaules rekordu WUCA “Highest Weekly Milage” (3023 km) (2021), Baltijas ultra čempionātā izcīnīta 2. vieta (2022), Latvijas ultra riteņbraukšanas čempions (2022), 2022. gada jūnija beigās kā pirmais sportists no Baltijas valsīm finišēja prestižajās ultra riteņbraukšanas sacensības “Race Across America” 6 vietā,  uzstādījis Ginesa Pasaules rekordu ar viss vairāk nobrauktiem kilometriem 7 dienās (3559km) (2022) un 2022 gada izskaņā uzstādījis jaunu Pasaules rekordu ar viss vairāk nobrauktiem kilometriem vienā sesijā uz specializēta trenažiera Zwift platformā.

Uzvarējis Eiropas Ultra riteņbraukšanas čempionātā (2023). 

Papildu informācija: https://www.facebook.com/teamarvis

Foto: Race Around Poland, Damian Lugowski

Papildu informācija:

Arvis Sprude

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044