Atvērta pieteikšanās uz “Rīgas lielo balvu šosejas riteņbraukšanā”

Mājaslapā www.bulta.lv/riga sākusies dalībnieku pieteikšanās 2. augustā Biķernieku trasē gaidāmajām “Rīgas lielās balvas šosejas riteņbraukšanā” sacensībām. Organizatori aicina piedalīties bērnu, kritērija un individuālā brauciena sacensībās. Pēc lielas treenru intereses programma tiek paplašināta ar U16 grupas kritērija braucienu, kas sāksies pulksten 14:45.

“Rīgas lielā balva šosejas riteņbraukšanā” tiek rīkota jau kopš 2019. gada. Šogad sacensību norisi atbalsta Rīgas dome. Līdzīgi kā iepriekš aizvadītās “Vēvers kauss” sacensības, arī “Rīgas lielā balva” norisināsies trešdienas pēcpusdienā un vakarā.

Pasākums paredzēts visa vecuma, dzimuma un sportiskās meistarības braukt gribētājiem. Norises vieta – Biķernieku trase – ir ļoti ērta un kompakta dalībniekiem. Sacensību distances virziens arī šoreiz būs pretējs ierastajam. Ātrākie tiks noskaidroti bērnu braucienos, ļoti skatāmajā kritērijā un jau par tradīciju Biķerniekos kļuvušajā individuālajā braucienā.

Dienu pulksten 14:45  iesāks U16 grupas kritērija brauciens. Turpinājumā pulksten 16:00 kā paredzēts notiks bērnu braucieni, sākot no 3 gadiem un jaunāki līdz pat 11 gadiem. Distanču garumi būs no 400 metriem līdz 2 kilometriem. Mazākie braucēji brauks apkārt Biķernieku trases mājai, kamēr lielākie pedāļu minēji brauks nepilnus 2 kilometrus garo ovāla apli.

Pulksten 17:00 turpināsies kritērija braucieni. Pirmajā no tiem sacentīsies U14 zēnu grupas braucēji, kā arī meitenes/ dāmas no U16 līdz amatieru grupām. Pulksten 17:55 distancē dosies Open vīru brauciens, tajā sacenšoties junioriem, elites/U23 un amatieru grupu sportistiem. Sacensību distance būs Ovāla aplis. Katrā aplī sportisti sacentīsies pa punktiem. Nepāra apļos uzvarētājs saņems 1 punktu, pāra apļos uzvarētājam 5, otrajai vietai 3, trešajai 2, bet ceturtajai 1 punkts. Pēdējā aplī šie punkti tiks reizināti ar divi. Brauciens dēļ savas dinamikas ir ļoti baudāms līdzjutējiem.

Nav aizmirsts arī par individuālā brauciena cienītājiem. Šī ir viena no demokrātiskākajām riteņbraukšanas disciplīnām. ITT brauciena dalībnieki sacentīsies pa 5,5 kilometru garo Biķernieku trases apli, ko atkarībā no vecuma grupas veiks no vienas – trijām reizēm. Uzvarētāji tiks noteikti kopumā 16 vecuma un meistarības grupās.

Pieteikšanās pieejama mājaslapā www.bulta.lv/riga. Tur atrodams arī nolikums. Reģistrācija uz individuālo braucienu ir atvērta līdz 1. augusta pulksten 16:00. Pārējām distancēm pieteikties varēs arī uz vietas.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044