Tjumins ekstremālos laika apstākļos izcīna 25. vietu EYOF solo braucienā

Otrdien Slovēnijas pilsētas Mariboras lidostā aizvadītas Eiropas Jaunatnes Olimpiskā festivāla šosejas riteņbraukšanas individuālā brauciena sacensības. Izteikti ekstrēmos laika apstākļos, kur spēcīgu vētru papildināja lietus un negaiss, puišu konkurencē labākais no latviešiem bija Georgs Tjumins, kurš 90 dalībnieku konkurencē ieņēma 25. pozīciju. Foto: Edijs Pālens/ LETA.

Riteņbraukšanas sacensības ievadīja individuālais brauciens, kurā piedalījās 90 puiši un 79 meitenes. Viņu vidū arī pieci Latvijas sportisti. Laika apstākļu prognozes Mariborai šajās dienā piepildījās par visiem simts. Spēcīgu lietu papildināja negaiss un spēcīga vētra. Sacensības tiks apturētas vairākas reizes. No sētām tika nopūsti baneri. Cieta arī apkārtējā infrastruktūra.

Trase tika izveidota Mariboras lidostā. Tajā bija izteikti garas taisnes un četri līkumi. Distance piemērota izteiktiem tempa braucējiem Puišu sacensībās apstākļi mainījās ik pa laikam. Kāds varēja startēt bez lietus un vēja, kādam nācās cīnīties spēcīgā negaisā.

Labāko laiku no mūsu jauniešiem sasniedza ikdienā “MSĢ/ RRS” pārstāvošais Georgs Tjumins. Latvijas čempions individuālajā braucienā trasi veica 13 minūtēs un 29 sekundēm. Jāņem vērā, ka Georgs startēja kā viens no pēdējiem, kad negaiss pieņēmās spēkā un viss lidostas ceļš bija applūdis. Starp 89 finišējušajiem sasniegtais rezultāts deva 25. vietu. Lai arī rezultāts nav slikts, tomēr labāku laika apstākļu gadījumā Georga vieta rezultātu ailē notiekti būtu vēl augstāka. 

Helvijs Kancers (“MSĢ/ RRS”) kopumā nostartēja savu spēju robežās, sasniedzot 38. rezultātu. Trasi viņš veica 13 minūtēs un 41 sekundēm. Tikmēr Uvis Zvirbulis (“Kuldīgas NSS/ Goldingen CA”) guva 62. rezultātu (14:07).

Uzvarēja Nīderlandes riteņbraucējs Gijs Šūnvelde (12:52). Otrajā vietā sekoja Īrijas riteņbraucējs Konors Mērfijs (12:55), kamēr trijnieku noslēdza Vācijas riteņbraucējs Maksimilians Benzs.

Meitenēm Latviju pārstāvēja Līva Šlosberga un Katrīna Amanda Kozlovska (abas “RRS”). Līva, kura šajās sacensībās startēja arī pērn, trasi trakajos laika apstākļos veica 16 minūtēs un 14 sekundēs. Tas deva 63. vietu. Katrīnai Amandai Kozlovskai tikmēr 75. vieta (16:55).

Uzvarēja nīderlandiete Megana Ārensa (14:24). Otrā bija Ērina Būthana no Lielbritānijas (14:27), bet trijnieku noslēdza vēl viena Nīderlandes riteņbraucēja Jente Kūpsa.

Trešdien Eiropas Jaunatnes Olimpiskajā festivālā sacentīsies MTB XCO krosa braucēji. Viņu vidū arī mūsu Kristers Celitāns. Sacensību sākums pulksten 13:00 pēc Latvijas laika. Šosejas riteņbraukšanas grupas brauciens norisināsies ceturtdien, 27. jūlijā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044