Tjumins apsteidz labākos beļģus, nīderlandiešus un spāņus; EYOF izcīna 12. vietu

Ceturtdien Slovēnijas pilsētā Mariborā notikušajās Eiropas Jaunatnes Olimpiskā festivāla šosejas riteņbraukšanas grupas brauciena sacensībās ar aktīvu sniegumu izcēlās Latvijas jaunieši. Finišā visaugstāk ierindojās Georgs Tjumins, kurš 93 riteņbraucēju konkurencē izcīnīja 12. vietu, esot labākais no Baltijas valstu sportistiem. Foto: Edijs Pālens LETA.

Eiropas Jaunatnes Olimpiskais festivāls ceturtdien turpinājās ar šosejas riteņbraukšanas grupas brauciena sacensībām puišiem un meitenēm. Laika apstākļi pēc iepriekšējās dienās piedzīvotajiem trakajiem lietiem un negaisiem, šodien bija saulaini un braukšanai ļoti piemēroti.

Puišu grupas braucienā vairāk nekā 70 kilometru garajā distancē, kas bija sadalīta apļos, ļoti izšķiroši bija abi kāpumi. Viens no tiem bija izteikti stāvs (stāvākajā vietā pie 20%), bet otrs garš un lēzens. Meistarības bija vajadzīga arī nobraucienos un asajos līkumos.

 Latviju pārstāvēja – Georgs Tjumins, Helvijs Kancers un Uvis Zvirbulis. Ņemot vērā puišu iepriekš paveikto, bija pamats cerēt uz augstvērtīgiem rezultātiem. Tas arī piepildījās.

Sacensības iesākās ļoti nervozi, notiekot vairākiem kritieniem. Pirmajā lielajā kāpumā kritienu piedzīvoja arī mūsu Helvijs Kancers, kurš uztriecās virsū pēdējā brīdī redzamajam Austrijas sportistam. Helvijs kalnu pievarēja skriešus, pēc tam atgriežoties uz velosipēda un, ar komandas biedra Uvja Zvirbuļa palīdzību, piebraucot atpakaļ peletonā.

Distances sākuma daļā atrāvienā devās brits Maks Hinds. Viņš turēja ļoti jaudīgu tempu, kamēr sekotāju vidū trūka vienprātības ķeršanā. Vienubrīd starpība sasniedza pat 2 minūtes, tomēr, jo tuvāk nāca finišs, jo pārsvars sāka dilt.

Statistu lomās nebija arī latvieši. Vairākas reizes atrāviena mēģinājumos iesaistījās Georgs Tjumins. Visi viņa centieni tika apslāpēti. Tāpat ar “bultām” pretinieku pārsteigt centās Helvijs Kancers. Uvis Zvirbulis labi strādāja komandas labā, tomēr pats pēc viena no kāpumiem nedaudz iepalika no pamatgrupas. Vēlāk gan Uvim izdevās piebraukt atpakaļ.

Finišā, lai arī starpība bija sarukusi vien līdz 32 sekundēm, tomēr neviens nespēja apturēt Hindsa lielisko solo triumfu (01:32:50). 53 sportistu sekotāju grupā bija visi trīs mūsu puiši. Finišā visaugstāk ierindojās Georgs Tjumins, kuram 12. vieta un ļoti labs sniegums distances laikā. Uvis Zvirbulis aizcīnījās līdz 22. pozīcijai, kamēr mūsu vadošais sprinteris Helvijs Kancers īsi pirms finiša tika iespiests starp konkurentiem un finišēja 32. vietā (visiem grupas laika).

Trenera Jāņa Veides vadītajai komandai gana augstvērtīgs sniegums un lieliska motivācija turpmākajiem panākumiem. Jāatzīmē, ka Georgs bija ne tikai labākais starp Baltijas valstu sportistiem, bet apsteidza arī labākos beļģus, nīderlandiešus un spāņus.

Meitenes sacentās rīta pusē. Mūsu valsti pārstāvēja trenera Raivja Belohvoščika trenētās – Līva Šlosberga un Katrīna Amanda Kozlovska. Sacensību laikā kāpumi dalībnieces sadalīja vairākās mazās grupās. Abas mūsu meitenes cīnījās savu spēju robežās.

Cīņā par uzvaru itāliete Linda Sanarīnī pēdējos metros uzvaru no rokām izrāva spānietei Džesikai Ostizai. Mūsu Līvai Šlosbergai 82 dalībnieču konkurencē finišā 68. vieta (+00:02:49), kamēr Katrīnai Amandai Kozlovskai 72. pozīcija (+00:07:46).

Par puišu un meiteņu velosipēdu tehnisko stāvokli rūpējās Raivis Jansons. 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044