Lapiņš Pasaules Nāciju kausa sacensību –   “Watersly GP” kopvērtējumā 39. vietā

Vienīgais no Latvijas junioru izlases šosejas riteņbraucējiem, kurš finišēja visos trijos smagajos Pasaules Nāciju kausa posma – “Watersly GP” – posmos bija Gusts Lapiņš. Latvijas čempions noslēdzošajā posmā ieņēma 39. vietā. Šāda pat pozīcija Gustam arī kopvērtējumā.

Līdz pēdējam Nīderlandē notiekošā velobrauciena “Watersly GP” posmam no Latvijas riteņbraucējiem spēja nokļūt Gusts Lapiņš un Linards Lukss. Pārējie četri dažādu apstākļu dēļ bija spiesti no tālākas cīņas izstāties otrajā etapā, kas izcēlās ar ļoti lietainiem laika apstākļiem, bagātīgajiem pauguriem un ļoti šaurajiem ceļiem. Jebkurā gadījumā tā mūsu braucējiem bija vērtīga pieredze. Treneriem tikmēr šīs sacensības bija noslēdzošās pēc kurām noteikt tos divus riteņbraucējus, kuri nākamajā nedēļā pārstāvēs Latviju pasaules čempionātā grupas braucienā.

Noslēdzošajā etapā riteņbraucēji veica 113 kilometru garu distanci ar ļoti daudziem dažāda garuma un stāvuma kāpumiem. Šodien gan iztika bez lietus. No mūsu puišiem visilgāk ar līderiem turējās Gusts Lapiņš. Latvijas čempionam šaurie Nīderlandes ceļi ir gana labi pazīstami. Distances laikā notika nemitīga cīņa par pozīciju šaurajos ceļos. Priekšrocības lieliski izmantoja tās nācijas, kuras palikušas pilnos sastāvos. Lapiņam nācās cīnīties vienam. Gusts finišēja septiņu braucēju lielā grupiņā, kas uzvarētājam zaudēja 4 minūtes un 43 sekundes. Kuldīdzniekam 39. vieta. Finišu skarbajā sacīkstē neizdevās sasniegt Linardam Luksam.

Posmā uzvarēja Itālijas izlases riteņbraucējs Luka Džaimī, kurš tuvākos sekotājus – francūzi Matīsu Žrislēru un savu tautieti Davidu Sjēru apsteidza par 3 sekundēm. Kopvērtējumā uzvaras laurus plūca individuālajā braucienā uzvarējušais Austrālijas čempions Oskars Čamberlins. Lapiņš tūri noslēdza 39. vietā, 5 minūtes un 4 sekundes aiz uzvarētāja.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044