Kļaviņš un Jaunslaviete-Kipure uzvar “Ikšķiles MTB velobraucienā 2023”

Pagājušo sestdien, 29. jūlijā, notika biedrības "Sporta klubs SportLat”” sadarbībā ar Ogres novada pašvaldību rīkotās tradicionālās un ikgadējās kalnu divriteņu sacensības “Ikšķiles MTB velobrauciens 2023”, kurās uzvaras laurus garākajā maratona distancē plūca nedēļu pirms tam Latvijas čempionātā MTB olimpiskajā krosā medaļas izcīnījušie Sandijs Kļaviņš no velo komandas Ogre un Katrīna Jaunslaviete-Kipure no ZZK komandas.

Iecienītās kalnu riteņbraukšanas sacensības "Ikšķiles MTB velobrauciens 2023" kā parasti norisinājās dabas parka "Zilie kalni" skaistajā teritorijā . Dalībniekiem organizatori piedāvāja ierastās trīs distances – 12km ģimeņu, 32km pusmaratona un 48km maratona, kā arī bērnu distanci. Pavisam kopā visās distancēs startēja gandrīz pustūkstotis dalībnieku.

Maratona distancē, kur 16km aplis bija jāveic trīs reizes, tātad kopā nobraucot 48km, distances otrajā pusē par godalgotajām vietām cīnījās trīs sportisti, kuri satilpa pusminūtē. Uzvaru izcīnīja nedēļu iepriekš “Zilajos kalnos” par amatieru jeb CFA grupā par Latvijas čempionu MTB olimpiskajā krosā (XCO) kļuvušais Sandijs Kļaviņš, no kura 25 sekundes atpalika zelta medaļas ieguvējs CFA grupā individuālajā braucienā šosejā Ģirts Cirvelis (ROADEX), kuram otrā vieta. Trijnieku noslēdza Latvijas junioru čempions MTB XCO un Vivus MTB pusmaratona kopvērtējuma līderis Rainers Zviedris (Dako Ziemeļvidzeme), tādējādi Cirvelim izdevās revanšēties Zviedrim, kuram nākas piekāpties Vivus MTB posmos.

Ceturtais 40 sekundes aiz trijnieka finišēja nedēļu iepriekš sudraba medaļu elites grupā MTB XCO izcīnījušais Kļaviņa komandas biedrs no Ogres velokomandas Edgars Ābols. Arī nākamie divi sešinieku noslēdzošie finišā iebrauca absolūtā vienatnē. Piektais bija Rainera Zviedra vecākais brālis Nauris, kuram arī uzvara un godalgota vieta šogad Vivus MTB pusmaratonā. Sešinieku noslēdza Latvijas čempionātā turpat Ogrē sudrabu savā grupā ieguvušais Rolands Burcevs (Velo Express Scott), kura māsa Valērija ir daudzkārtējā medaļniece un arī uzvarētāja distanču slēpošanā un rollerslēpošanā jauniešu grupā.

Ja nedēļu iepriekš viņš bija aizņemts ar trases gatavošanu un LČ rīkošanu MTB XCO, tad šoreiz ogrēnietis Armands Pivors varēja izbraukt pats, spraigā cīņā par 7. vietu apsteidzot Latvijas čempionāta medaļnieku MTB krosā savā Master grupā Normundu Griestiņu. Viņiem tuvu bija Master grupas medaļnieks Aigars Paegle, bet tikai desmitnieku nācās noslēgt nu jau divkārtējam U23 grupas uzvarētājam MTB krosā Latvijas čempionātā Jēkabam Vītolam, kurš bija ceturtais Ogres komandas pārstāvis desmitniekā, līdz ar to ogrēniešiem likumsakarīgi triumfējot komandu ieskaitē. Olimpiskajās spēlēs 7. vietu smaiļošanā izcīnījušais daudzpusīgais sportists Kristaps Zaļupe finišēja 13. vietā.

Sievietēm pārliecinoši uzvarēja daudzkārtējā Latvijas čempione MTB un MTB krosā Katrīna Jaunslaviete-Kipure (ZZK), kura audzina jau trešo bērniņu un turpina tik un tā ar labiem rezultātiem startēt sacensībās. Otro vietu ieņēma Lāsma Elza Vaivode (LiVelo/Zelta Zeme). Trijnieku noslēdza daudzus panākumus MTB sacensībās guvusī Renāte Rodionova (ĀdažiVelo), bet ceturtā atbrauca četrkārtējā amatieru čempione individuālajā braucienā šosejā Krista Pūcīte (ROADEX).

Pusmaratonā, kas bija viskuplāk pārstāvētā distance, uz starta izejot gandrīz divsimts dalībniekiem, un kur bija jābrauc par vienu apli mazāk nekā maratonā jeb kopumā 32km, par uzvaru un arī godalgām spraigi cīnījās četri MTB braucēji. Beigās uzvaru izcīnīja MTB krosa medaļnieks Aivis Karzons (MTB Nīca), mārupieti un jauniešu grupas pārstāvi Tomu Strēli apsteidzot par 2 sekundēm, bet vēl pēc trim sekundēm trijnieku noslēdza Strēļa komandas biedrs no Veloshps/MSĢ Marks Jākobsons, bet vēl dažas sekundes vēlāk finišā ieradās amatieru čempions šosejā Jānis Rubiks (Dako Ziemeļvidzeme).

Sievietēm pusmaratonā nepārspēta palika šī gada S16 grupas čempione MTB krosā Ieva Kalniņa (Velorīts). Otrā finišēja vēl viena šogad Vivus MTB pusmaratonā šogad trijniekā tikusī dalībniece Laura Ramane (Bauskas velokomanda), bet godalgotā trešā vieta Evijai Ziediņai.

12km ģimeņu distancē pirmie finišā ieradās Kristers Karlsons (Baldones Riteņbraukšanas nodaļa), kuram nedaudz virs pusminūtes pārsvars pār tuvāko sekotāju, un MTB krosa bronzas medaļniece savā jauniešu grupā Katrīna Hansone (Belo Cycling project).

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044