Blūms labi iesāk un izcīna sesto vietu PČ MTB XCC krosā

Latvijas labākais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms ceturtdien Skotijā izcīnīja augsto sesto vietu pasaules čempionātā MTB saīsinātajā, jeb XCC, krosā. Uzvaru svinēja jaunzēlandietis Samuels Gazē.

Mārtiņš Blūms, kurš pērn pasaules čempionātā XCC krosā bija piektais ātrākais, šogad startēja no pirmās starta rindas. Cēsinieks dinamiskajās sacensībās jau no starta uz ņēmās līdera lomu. Pirmā apļa tehniskākajā izslīdēja Blūma velosipēda rats, tomēr viņš palika uz velosipēda un pozīcijas nezaudēja. Līderu pulkā Mārtiņš bija trases lielāko daļu. Sacensību vadību tikmēr pārņēma jaunzēlandietis Samuels Gazē, kurš ir Toma Skujiņa treniņu biedrs Andorā un Spānijā.

Divus apļus pirms finiša Blūmu ar virsātrumu apsteidza vairāki konkurenti, atmetot latvieti uz pirmā desmitnieka beigām. Drīz vien kāpumā atrāvienu kāpumā veica Gazē. Līderi savā starpā sadalījās, Blūmam esot septītajā vietā.

Finišā šaubas par uzvarētāju vairs neradās. Gazē pārliecinoši kļuva par pasaules čempionu. Trasē viņš pavadīja 20 minūtes un 27 sekundes. Otrajā vietā, no uzvarētāja atpaliekot par mazāk nekā sekundi ierindojās francūzis Viktors Koreckijs, bet TOP3 noslēdza slavenais brits Toms Pidkoks. Olimpiskais čempions finiša spurtā saķērās ar vācieti Lukasu Švarcbaueru, konkurentu atstājot vien devītajā vietā.

Mārtiņš Blūms finišēja ļoti augstajā sestajā vietā. Cēsinieks uzvarētājam zaudēja 8 sekundes. Jau sestdien Blūmu sagaida starts XCO krosa sacensībās, kas sportistam būs ļoti nozīmīgas cīņā par vietu uz Parīzes Olimpiskajām spēlēm.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044