Krasts cīnās lieliski un finišē 30. vietā PČ grupas braucienā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Alekss Krasts sestdien Glāzgovā pēc lieliskas cīņas ieņēma 30.vietu pasaules U-23 riteņbraukšanas čempionāta šosejā grupas braucienā, Kristiāns Belohvoščiks un Gvido Kokle izstājās, bet par uzvarētāju kļuva francūzis Aksels Lorāns.

Riteņbraucēji mēroja 168,4 kilometrus ar lielāku kāpumu distances pirmajā pusē. Uzvaru, sešiem riteņbraucējiem finišējot deviņu sekunžu robežās, izcīnīja Lorāns, kurš par divām sekundēm apsteidza četrus sekotājus, sudraba medaļu nopelnot portugālim Antoniu Morgadu un bronzas - slovākam Martinam Svrčekam.

Krasts finišēja 30.vietā 176 riteņbraucēju konkurencē, uzvarētājam zaudējot četras minūtes un 54 sekundes, nopelnot arī piecus pasaules ranga punktus. Belohvoščiks un Kokle, tāpat kā vēl 95 riteņbraucēji, izstājās. Alekss distances sākuma daļā saskārās ar tehnisku likstu. vēlāk arī piedzīvoja kritienu, tomēr allaž spēja atgriezties līderu grupā. Jau tuvojoties izšķirošajiem notikumiem, grupa "saplīsa", Aleksam paliekot kopā ar lietuvieti Aivaru Mikuti un citiem braucējiem. Mūus sportists cīnījās pēdējiem spēkiem, nofinišējot otrajā vietā no savas grupas aiz pieminētā Mikuša. Tieši priekšā Mikutim bija labākais no igauņiem - Madis Mihkels.  

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044