Fantastiskā Stūriška izcīna zeltu pasaules čempionātā

Svētdien Glāzgovā notiekošajā UCI pasaules čempionātā BMX riteņbraukšanā junioru meiteņu grupā zelta medaļu izcīnīja Latvijas sportiste Veronika Monika Stūriška. Junioru puišu grupā lielo finālu sasniedza Edgars Langmanis, kurš pēc kritiena finišēja septītajā vietā. Tikmēr vīru elitē Kristenam Krīgeram 22. vieta. Foto: Nico Van Dartel.

Ceturtdaļfināliem kvalificējas četri Latvijas sportisti. Juniori – Veronika Monika Stūriška, Edgars Langmanis, Rafaels Noā Laake, kā arī elites vīru grupas braucējs Kristens Krīgers.

Meiteņu junioru grupā Veronika Monika Stūriška, startējot no pirmā celiņa, pārliecinoši aizbrauca no starta visām konkurentēm pa priekšu un finišēja pirmā. Kas izdevās ceturtdaļfinālā, neizdevās pusfinālā. Startā Veronika bija ceturtajā vietā. Turpinājumā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne spēja uzņemt lielisku trases ātrumu un trešajā taisnē apsteidza divas konkurentes. Finišā Veronikai otrā vieta.

Lielajā finālā “Silvas ziķerus” ikdienā pārstāvošā Jaunpiebalgas vidusskolas skolniece atkal startēja no pirmā celiņa. Cīņā par zelta medaļu Veronika izvirzījās vadībā jau no pirmajiem metriem. Kļūdu pieļāva vadošā ASV sportiste, kamēr mūsu braucējai visai cieši sekoja austrāliete Sjēna Pala. Latviete kļūdas nepieļāva un finišēja pirmā, izcīnot sev un Latvijai tik ilgi gaidīto zeltu pasaules čempionātā Championships grupās. Izcils panākums Veronikai, viņas trenerim, ģimenei, klubam un visai BMX saimei.

Junioru grupā puišiem lielisks visas dienas garumā bija “BMX Rīga/ RRS” ikdienā pārstāvošais Edgars Langmanis, kurš izcīnīja otro vietu ceturtdaļfinālā. Tikmēr Rafaels Noā Lāke savā braucienā finišēja piektais, paliekot uzreiz aiz TOP16.

Pusfinālā Edžus Treimaņa audzēknis Langmanis turpināja braukt jaudīgi. Startā viņš bija starp ātrākajiem. Spraigā cīņā Edgars finišēja otrais ar identisku laiku kā francūzim Makismam Hebārtam. Lielajā finālā Treimaņa audzēknis pēc starta izkaroja otro vietu aiz Argentīnas sportista Tomasa Mauturāno. Edgars bija ļoti pārliecinošs un likās, ka nekas viņu neapturēs iegūt kāroto medaļu.

Pēdējā virāžā mūsu braucēja velosipēds izslīdēja. Momentā sekoja kritiens. Edgars piecēlās un finišēja septītajā vietā. Lai arī rūgtums par piedzīvoto kritienu, tomēr uzslavas un cieņa Eiropas čempionam par lielisko sniegumu visas dienas garumā.

Vīru elitē Kristens Krīgers startēja vienā braucienā ar Niku Kimmanu un citiem laba līmeņa braucējiem. Kristens visas trases garumā reāli cīnījās par vietu TOP4. Finišs gan tika sasniegts sestajā vietā, kas sacensību noslēgumā deva 22. pozīciju. Šīs sacensības bija nozīmīgas Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas kontekstā, jo viens labākais braucējs, kura valsts ir ārpus labāko desmitnieka, varēs doties uz Parīzes OS. Krīgera atzīstamais sniegums ļāva viņam būt otrajam labākajam.

pārstāvētā valsts arī ir ārpus TOP10. Vēl gan Ekvadorai ir iespējas pacelties kvalifikācijas robežā. Vēl viena ceļa zīme šādā pat veidā tiks sadalīta 2024. gada pasaules čempionātā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044