Karbonāri PČ grupas braucienā starp labākajām lielajā grupā; finišā 39. vieta

LETA. Latvijas riteņbraucēja Anastasija Karbonāri svētdien Glāzgovā finišēja 39.vietā pasaules čempionāta šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā, kamēr Dana Rožlapa izstājās, bet par čempioni kļuva beļģiete Lote Kopeki.

 Grupas braucienā sportistes veica 154,1 kilometru no Lomonda ezera līdz Glāzgovai, vispirms pārvarot vienu kāpumu, bet pēc tam distances otrajā daļā veicot sešus apļus Skotijas lielākajā pilsētā.

Lielāko daļu distances Glāzgovā solo atrāvienā pavadīja šveiciete Elīze Šabī, kura no līderu grupas aizbrauca apmēram 74 kilometrus pirms finiša. Viņai sekoja septiņu riteņbraucēju liela grupa, kas 14 kilometrus pirms finiša, sākoties pēdējam aplim, panāca bēgli.

Kā pirmā no astoņnieka cīņu par godalgām noslēdza divkārtējā pasaules čempione grupas braucienā Annemīke van Vlētena no Nīderlandes, kuras velosipēdam plīsa riepa. Pēc vairākiem uzbrukumiem 5,5 kilometrus pirms finiša līderpozīcijā izvirzījās Kopeki, kura uzvarēja solo finišā, braucienu noslēdzot četrās stundās divās minūtēs un 12 sekundēs.

Cīņā par otro vietu nīderlandiete Demi Folleringa pārspēja dānieti Sesiliju Utrupu-Ludvigu, abām zaudējot septiņas sekundes. Van Vlētena savā karjeras pēdējā pasaules čempionātā finišēja astotā.

27 gadus vecajai Kopeki, kurai ir vairākas zelta medaļas pasaules čempionātos trekā, tajā skaitā arī šī gada meistarsacīkstēs, šis ir pirmais tituls šosejā. Pērn viņa izcīnīja sudrabu, piekāpjoties van Vlētenai. Martā Kopeki traģiski zaudēja savu brāli, taču vien dažas dienas pēc viņa nāves startēja sacensībās Beļģijā un izcīnīja uzvaru.

Karbonāri bija ceturtā grupā, kas finišēja 14 minūtes un 49 sekundes pēc uzvarētājas. Finišs 39.pozīcijā deva viņai desmit UCI punktus. Anastasija palika uzreiz aiz kritiena apļu sākumā. Mūsu sportiste bija starp aktīvākajām savas grupas braucējām. Dana Rožlapa tehnisku problēmu dēļ izstājās. 

Finišu sasniedza 86 riteņbraucējas, bet 117 sportistes izstājās.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044