Skujiņš sekmē komandas dubultuzvaru Dānijas tūrē; pats nopelna 40 UCI punktus

Sestdien noslēdzies Dānijas daudzdienu velobrauciens (UCI 2 Pro kategorija). Solo braucienā uzvaru svinēja “Lidl Trek” komandas dāņu riteņbraucējs Mads Pedersens, kurš tādējādi nodrošināja uzvaru tūres kopvērtējumā. Latvijas čempions solo braucienā Toms Skujiņš noslēdzošajā etapā ieņēma 11. vietu, bet kopvērtējumā Tomam devītā pozīcija un 40 UCI pasaules ranga punkti.

 “Lidl Trek” komanda bija galvenā Dānijas tūres favorītkomanda. To pārstāvēja gan pasaules čempionātā ceturto vietu guvušais Mads Pedersens, gan viņa tautietis Matiass Skjelmose. Mūsu Tomam Skujiņam nozīmīga loma tajā, lai abi dāņi savu favorītu statusu arī apliecinātu. Pavisam tūrē tika veikti pieci posmi. No tiem izšķirošais bija trešais posms ar finišu kāpumā, kā arī sestdien aizvadītais solo brauciens.

Trešajā posmā Lidl – Trek” komandas abi līderi spēja izcīnīt pirmās divas vietas. Uzvaru guva Dānijas čempions Skjelmose, kuram 10 sekundes zaudēja Pedersens. Trešās vietas ieguvējs Magnuss Korts atpalika jau par 45 sekundēm. Toms Skujiņš paveica lielisku darbu komandas labā un pats pamanījās finišēja augstajā septītajā vietā, 1 minūti un 10 sekundes aiz Skjelmoses.

Piektdien notikušajā ceturtajā posmā lielā grupa atbrauca kopā līdz finišam, Pedersenam izcīnot otro vietu. Skujiņš bija viens no galvenajiem spēkiem “leed out” veidošanā un pats finišēja 13 sekundes aiz uzvarētāja, ierindojoties 57. vietā.

Sestdien sportisti mērojās spēkiem 16,1 kilometru garajā individuālajā braucienā. Ātrākais tajā izrādījās Mads Pedersens, kurš tuvāko sekotāju Sērenu Varenskjoldu no “Uno – X” apsteidzot par 24 sekundēm. Skujiņš, startējot Latvijas čempiona tērpā, finišēja 11. vietā, 1 minūti un 1 sekundi aiz Pedersena. Toma rezultāts varēja būt arī iekšā TOP10, ja vien nebūtu piespiedu aizkavēšanās aiz priekšā noķertā konkurenta tieši pirms tehniskajiem nobraucieniem.

Kopvērtējumā Mads Pedersens pēc solo brauciena apsteidza savu tautieti un komandas biedru Matiasu Skjelmosi un kļuva par čempionu. Otrais Skjelmose (+00:00:41), bet TOP3 noslēdza Magnuss Korts Nīlsens (+00:01:19).

Toms Skujiņš pēc pēdējā posma pakāpās par četrām vietām, ieņemot devīto vietu. Toms arī nopelnīja 40 UCI pasaules ranga punktus, kas nozīmīgi Latvijai, lai turpinātu cīņu par divām ceļa zīmēm uz Parīzes Olimpisko spēļu grupas braucienu. “Lidl – Trek” guva uzvaru komandu vērtējumā. Velobraucienu pabeidza 123 no 138 braucējiem, kuri tūri uzsāka.

Jau svētdien Skujiņš, tāpat kā Latvijas čempions grupas braucienā Emīls Liepiņš aizvadīs “Bember” klasiku Hamburgā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044