Tjumins “Radjungendtour” noslēdz kopvērtējuma 12. vietā; otrais labākais jaunais braucējs

Svētdien Austrijā ar līdzenuma etapu noslēgušās vienas no Eiropas prestižākajām jauniešu vecuma šosejas riteņbraukšanas sacensībām – “Radjungendtour”. Noslēdzošajā posmā labākais no Latvijas riteņbraucējiem bija Arvīds Logins, kuram 13. vieta. Kopvērtējumā Georgs Tjumins ieņēma cienījamo 12. vietu, esot otrais labākais jaunais sportists, kā arī otrais kalnu karaļa vērtējumā.

Pēc lielā kalnu etapa, kas notika vakar, svētdien sportisti “Radjungendtour” daudzdienu velobraucienu noslēdza ar 72,3 kilometru garu posmu, kam prognozēja lielās grupas finiša spurtu. Kā allaž ļoti aktīvi posmā bija latvieši. Pirmajā kalnu starpfinišā trenera Jāņa Veides audzēkņi no “MSĢ/ RRS” izcīnīja pirmā divas vietas. Uzvarēja Toms Strēlis, bet otro vietu ieguva Georgs Tjumins. Turpinājumā Georgs izcīnīja arī otro vietu sprinta starpfinišā, kas deva – 2 bonusa sekundes pie rezultāta.

Uzvarētājs izšķīrās finiša spurtā, tajā uzvaru svinot austrietim Feimmo Fugeram (01:51:44). No mūsu braucējiem ātrākais “MSĢ/ RRS” sportists Arvīds Logins, kuram izcīnīta 14. vieta ar tādu pat laiku kā uzvarētājam. Helvijs Kancers ieņēma 17. vietu, Toms Strēlis bija 29. pozīcijā. Georgs Tjumins tikmēr finišēja 36. vietā. 58. pozīcija ar tādu pat laiku kā uzvarētājam arī “Kuldīgas NSS/ Goldingen CA” pārstāvim Gustavam Gedrēvicam. Tikmēr Uvis Zvirbulis finišu nesasniedza.

Kopvērtējumā mūsu līderis Georgs Tjumins izcīnīja 12. vietu, 3 minūtes un 40 sekundes aiz uzvarētāja Benedigta Benza no Vācijas.  Georgs bija arī otrs labākais tūres jaunais sportists. Viņam arī otrā vieta kalnu karaļa vērtējumā un septītā vieta sprinta vērtējumā. Divos no etapiem Georgs izcīnīja ceturtās vietas.

Sekmīgs sniegums arī Gustavam Gidrēvičam. Saldinieks ieņēma 26. vietu, 8 minūtes un 38 sekundes aiz uzvarētāja. Tomam Strēlim 34. vieta (+00:14:53), 59. Arvīds Logins (+00:26:19). 67. vietā Helvijs Kancers.

Mūsu puišu izlases starts bija iespējams pateicoties Latvijas Riteņbraukšanas federācijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Rīgas Riteņbraukšanas skolas, Rīgas domes un  Murjāņu sporta ģimnāzijas, kā arī puišu vecāku atbalstam.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044