“Zemgales kausa” ietvaros noskaidros LČ junioru daudzdienā un U14 grupas braucienos

Dobeles novadā ar pirmo posmu piektdien startē starptautiskās junioru daudzdienu sacensības šosejas riteņbraukšanā “Zemgales kauss”. Sacensību ietvaros tiks noskaidroti valsts čempioni daudzdienu braucienā junioriem, bet sestdien valsts čempionāta medaļas Kroņaucē sadalīs U14 zēnu un meiteņu grupu sportisti.

 “Zemgales kauss” ir vienas no senākajām un tradīcijām bagātākajām šosejas riteņbraukšanas sacensībām ne vien Latvijā, bet visā Baltijas reģionā. Šogad tās risināsies junioru vecuma grupā, dodot iespēju sevi apliecināt arī otrā gada jauniešiem. Bez Latvijas sportistiem, “Zemgalītē” startēs arī sportisti no Igaunijas, Somijas un Polijas riteņbraukšanas klubiem.

Sacensības, kuru rīkošanu uzņēmies RSK “Tandēms” ar Dobeles novada pašvaldības un Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ciešu atbalstu, risināsies trīs dienu garumā. Piektdien juniori veic 100 kilometru garu distanci Tērvetes apkārtnē. Riteņbraucēji pievarēs divus 50 kilometru garos apļus maršrutā Tērvete – Kroņauce – Glūda -Bramberģe – Zaļenieki – Tērvete.

Sestdien pulksten 10:00 sportistus no rīta sagaida 80 kilometru gara distance Kroņaucē, kur tiks veikti desmit 8 kilometrus garie apļi par tradicionālo maršrutu. Tikmēr pievakarē pulksten 17:00 Apguldē risināsies 10 kilometru individuālais brauciens.

“Zemgales kausa” kulminācija ir gaidāma svētdien, kad pulksten 10:00 pie Dobeles sporta halles tiks dots starts 116 kilometru garajam grupas braucienam. Sportisti no Dobeles dosies uz Īli  Lielauci – Auci – Bēni – Penkuli – Kroņauci – Tērveti – Vilci – Zaļeniekiem – Tērveti – Kroņauci un tad atgriezīsies Dobelē. Pēc finiša sekos lielā apbalvošana.

“Zemgales kausa” ietvaros sestdien pulksten 12:30 Kroņaucē notiks arī Latvijas čempionāta sacensības grupas braucienā U14 vecuma grupām puišiem un arī meitenēm. Sacensībām pieteikti vairāk nekā 30 braukt gribētāju no dažādām Latvijas sporta skolām un klubiem. Distances garums būs 40 kilometri.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044