Skrapcis “Zemgales kausā” kļūst par Latvijas junioru čempionu daudzdienā

Svētdien ar 120 kilometru garu noslēdzošo posmu Dobelē noslēdzās starptautiskais junioru daudzdienu velobrauciens “Zemgales kauss”. Tūres kopvērtējumā uzvaru svinēja Igaunijas riteņbraucējs Olivers Matiks, kamēr labākais no latviešiem bija Jēkabs Olivers Skrapcis, kuram trešā vieta un Latvijas čempiona tituls. Foto: Māris Vancevičs. 

“Zemgales kauss” ir vienas no senākajām aktīvajām šosejas riteņbraukšanas sacensībām Latvijā. Šogad tās risinājās trīs dienu garumā, sportistiem veicot četrus etapus. Velobraucienā piedalījās junioru vecuma grupas sportisti no Latvijas, Igaunijas, Somijas un Polijas riteņbraukšanas klubiem,  un sporta skolām.

Tūre iesākās ar 100 kilometru garu posmu Tērvetes apkaimē. Sacensības pagāja ļoti aktīvā gaitā, neiztiekot arī bez kritieniem. Izšķirošs izrādījās četru riteņbraucēju liels atrāviens. Starp diviem igauņiem un somu bija arī “RRS” sportists Roberts Ļaudanskis, kurš iepriekš krita. Trenera Gata Smukuļa audzēknis uz finišu bija atradis spēku rezerves un skaistā cīņā izcīnīja uzvaru. Trasē viņš pavadīja 2 stundas 17 minūtes un 10 sekundes. Otrajā vietā sekoja Igaunijas riteņbraucējs Olivers Matiks. Lielā grupa finišēja 26 sekundes vēlāk, tās galvgalī esot poļu riteņbraucējam Igoram Vlodraščikam.

Sestdien tika pievarēti divi pārbaudījumi. No rīta Kroņaucē notika 80 kilometru garais grupas brauciens. Sacensību gaitu skarbāku padarīja spēcīgais lietus, kas trasi bija padarījis slidenu. Desmit apļos braucēji sadalījās mazās grupiņās. Finišā ātrākais izrādījās Igaunijas sportists Evars Sauls (04:07:04). Labākais no mūsu riteņbraucējiem bija “MSĢ” pārstāvis Kārlis Jānis Dāboliņš, kuram sestā vieta 56 sekundes aiz uzvarētāja. TOP10 noslēgumā bija arī Jēkabs Olivers Skrapcis, Riks Sipovičs un Markuss Lagzdiņš.

Vakara pusē Apguldē risinājās 10 kilometru garais individuālais rezultāts. Trase ātra, ļaujot sportistu vidējiem ātrumiem pietuvoties 50 kilometriem stundā. Uzvaru izcīnīja Olivers Matiks (12:10), kurš tuvāko sekotāju Valterī Terhelu no Somijas apsteidzot par 4 sekundēm. Labākais no latviešiem bija Olivers Jēkabs Skrapcis no “MSĢ” komandas, kuram 5. vieta, 24 sekundes aiz uzvarētāja. TOP10 iekļuva arī – dobelnieks Valters Tams (6.vieta), Linards Lukss (9. vieta) un Filips Lucēvičs (10. vieta).

Izšķirošajā posmā braucējus sagaidīja 120 kilometru garš pārbaudījums ar startu un finišu Dobelē. Sacensību sākuma daļa pagāja ļoti aktīvi, sekojot vienam atraušanās mēģinājumam pēc cita. Galarezultātā nokomplektējās piecu braucēju liela līderu grupa ar trijiem latviešiem tajā. Līderu vidū bija Jēkabs Olivers Skrapcis, Markuss Lagzdiņš un “Kuldīgas NSS/ Goldingen CA” pārstāvošais Linards Lukss. Beigu daļā no līderu grupas solo atrāvienu veica kopvērtējuma līderis Olivers Matiks, kurš uzvaru tūrē apzīmogoja ar triumfu arī pēdējā posmā (02:38:14). Otrā vieta posmā Linardam Luksam, bet trešā Markusam Lagzdiņam (abi +00:00:19).

Kopvērtējumā pirmais Matiks, otrais polis Igors Vlodarčiks (+00:01:31), bet trešais mūsu Olivers Jēkabs Skrapcis (+00:01:32).

Latvijas čempionāta vērtējumā uzvarēja Skrapcis, sudrabs Linardam Luksam (+00:00:07), bet bronza Markusam Lagzdiņam (+00:00:39).

Komandu ieskaitē nepārspēts palika “MSĢ” puiši, kam sekoja “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” un “Kuldīgas NSS/ Goldingen CA” vienības.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044