LČ un MSĢ kausa ātrākie kalnā braucēji saņems 100 EUR naudas balvu

Sestdienas pievakarē Siguldā norisināsies Latvijas čempionāta sacensības kalnā braukšanā, kas reizē ir arī 37. Murjāņu sporta ģimnāzijas kauss šosejas riteņbraukšanā. Dalībnieku reģistrācija līdz piektdienas pulksten 12:00 turpinās mājaslapā www.bulta.lv/msg. Uzvarētāji absolūtajos vērtējumos saņems 100 EUR lielu naudas balvu no Latvijas Riteņbraukšanas atbalsta attīstības aģentūras.

Pēc gada pārtraukuma, pateicoties veiksmīgai sadarbībai ar Latvijas Nacionālo sporta centru, Latvijas čempionāta un “MSĢ” kausa izcīņas sacensības atgriežas Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē. Šī šāda tipa sacensībām pavisam noteikti ir piemērotākā un ekskluzīvākā norises vieta ne vien Latvijā, bet arī Baltijā.

Nepilnu kilometru garais kāpums būs ļoti nopietns pārbaudījums kā rūdītiem pedāļu minējiem, tā jaunatnes un amatieru klašu braucējiem. Ātrākie tiks noteikti kopumā 12 vecuma un meistarības grupās. Lai arī galvenais uzsvars tiek likts uz jaunatni, nav aizmirsts par elites un amatieru grupām, kā vīriem, tā dāmām.

Sacensību sākums gaidāms pulksten 17:30. Dalībnieki trasē dosies pa vienam ar 45 sekunžu intervālu, noskaidrojot spēcīgākos kalnā braucējus Latvijā. Būtiski, ka arī Eiropas Riteņbraukšanas savienība šajā gadā ieviesusi oficiālo Eiropas čempionātu kalnā braukšanā.

Ātrākie sportisti saņems ne vien medaļas, bet arī pārsteiguma balvas no sacensību atbalstītājiem. Jāizceļ Latvijas Riteņbraucēju atbalsta attīstības aģentūras dāvātās naudas balvas absolūti labāko laiku īpašniekiem vīriešiem un sievietēm 100 EUR vērtībā katram. Papildus tam, balvas sarūpējuši tādi labi zināmi uzņēmumi kā – “Rāmkalni”, “Lauku Apgāds un melorācija”, “4 Cyclists”, “Saukas gaļa”, “Fans”, Sandra Avotiņa Velodarbnīca, “Kuki – Muki” un “RV Physio” un citi labvēļi. Sacensības notiek ar Siguldas novada pašvaldības finansiālu atbalstu un Latvijas Nacionālā sporta centra labvēlību.

Pieteikšanās turpinās mājaslapā www.bulta.lv/msg līdz piektdienas, 1. septembra, pulksten 12:00. Pēc noteiktā laika pieteikties nebūs iespējams.

Dalību jau apstiprinājuši tādi labi zināmi braucēji kā – Eiropas Jaunatnes Olimpiādes 12. vietas ieguvējs Georgs Tjumins, juniori – Ģirts Harkins, Olivers Jēkabs Skrapcis, MTB XCC krosā Eiropas čempionātā lieliski nostartējusī Evelīna Ermane-Marčenko, Latvijas eksčempione kalnā braukšanā Zane Priede, Ukrainas izlases sportisti, kā arī citi laba līmeņa amatieru un jaunatnes grupu braucēji.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044