Skujiņam Kanādā izdodas tikt pie 30 UCI punktiem

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš svētdien finišēja 35. vietā vienas dienas velobraucienā "Grand Prix Cycliste de Montreal", kamēr Emīls Liepiņš pēc paveiktā darba komandas labā, nefinišēja.

UCI Pasaules tūrē iekļautajās sacensībās riteņbraucēji Monreālā veica 221,4 kilometrus, kas bija sadalīti 18 apļos, katrā no tiem pārvarot 6,2% stāvu pauguru.

Noslēgumā par uzvaru cīnījās divi riteņbraucēji, britam Edamam Jeitsam (UAE) par trīs sekundēm pārspējot Francijas pārstāvi Pāvelu Sivakovu ("Ineos Grenadiers"). Jeitss sacensību distanci veica piecās stundās 54 minūtēs un divās sekundēs.

Savukārt cīņā par trešo vietu četru riteņbraucēju lielas grupiņas galvgalī pirmais bija spānis Alekss Aranburu ("Movistar"), kurš uzvarētājam zaudēja 12 sekundes.

Skujiņš ("Lidl - Trek") atpalika četras minūtes un 22 sekundes, kas deva 35. vietu un desmit UCI punktus. No latviešu komandas biedriem vislabāk nostartēja dānis Matiass Skelmose, kurš izcīnīja devīto vietu. Toms bija galvenais palīgs Skjelmosem līdz pēdējiem 3 apļiem. Beigu daļā grupa sadalījās, Skujiņam paliekot otrajā grupā. Pēc tam Toms ar citiem riteņbraucējiem atkal piebrauca pie līderiem, tomēr priekšpēdējā apļa kāpumā carnikavietis atkal iepalika no vadošo braucēju pulka. Emīls Liepiņš pilnībā koncentrējās uz saviem uzdevumiem, aktīvs esot peletona priekšā, likvidējot atrāvienu. Finišu lietainajās sacīkstēs gan mūsu braucējs nesasniedza. 

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044