Svētdien notiks vērienīgais “Toyota” Rīgas velomaratons

Gada lielākais velo notikums galvaspilsētā – “Toyota” Rīgas velomaratons – norisināsies šo svētdien 11. Novembra krastmalā. Organizatori aicina dalībniekus baudīt Rīgas lielās ielas un tiltus kādā no četrām distancēm – Tautas, “Maxima” Ģimeņu, Sporta vai bērnu braucienā. Pieteikšanās turpinās mājaslapā www.velo.lv.

“Toyota” Rīgas velomaratons ir tradīcijām bagātākais masu velo pasākums, kas risinās Baltijas valstu galvaspilsētās. Jau par tradīciju kļuvusi pasākuma norises vieta. Arī šogad velomīļi pulcēsies Rīgas sirdī – 11. Novembra krastmalā. Pamataplis palicis nemainīgs. Riteņbraucējiem būs unikāla iespēja drošos apstākļos braukt par Rīgas lielajām ielām, kā arī Dienvidu un Vanšu tiltiem. Savu darbu Krasta ielā un Pārdaugavā būs sekmīgi paveikuši arī ceļu būvnieki, dodot iespēju velo mīļiem braukt pa satiksmei nulle kā atvērtu asfaltu.

Kā pirmie, pulksten 10:00, velo svētkus atklās Bērnu brauciena dalībnieki. Šis būs bezsacensību elementa brauciens pa krastmalā izveidotu aplīti. Balviņas par dalību saņems visi brauciena dalībnieki.

Pulksten 11:15 starta šāviens tiks dots Sporta brauciena dalībniekiem, kuri veiks četru apļu distanci, pievarot 64 kilometrus. Divas stundas vēlāk, pulksten 13:15 trasē dosies vērienīgā Tautas brauciena dalībniekiem. Šīs distances dalībniekiem priekšā 32 kilometri, kas sadalīti divos apļos. Brauciens lieliski piemērots darba kolektīviem, draugu kompānijām un domubiedru grupām.

Dienu, pulksten 15:30 noslēgs 16 kilometru garais “Maxima” ģimeņu brauciens. Šeit īpaši aicinātas piedalīties ģimenes, seniori, dāmas un riteņbraukšanas iesācēji. Organizatori aicina padomāt arī par vizuālo ietērpu un velosipēda sagatavošanu. Ar īpašām balvām tiks sumināti stilīgākie braucēji.

Pieteikšanās pilnā sparā rit mājaslapā www.velo.lv. Tur arī atrodams nolikums, trašu kartes un citas informācija.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044