Astronomiskās policijas pakalpojuma cenas dēļ atcelta “Toyota” Rīgas Velomaratona sporta distance

Svētdien 11. Novembra krastmalā norisināsies gada lielākais velonotikums Latvijas galvaspilsētā – “Toyota” Rīgas velomaratons. Saņemot cenas aprēķinu par policijas pakalpojuma nodrošināšanu vairāk nekā 20 000 EUR apmērā, organizatori ar lielu nožēlu spiesti atcelt Sporta braucienu, kas bija ļoti būtisks Latvijas junioru, U23, elites un amatieru šosejas riteņbraucējiem.

“Toyota” Rīgas velomaratons, kas ir viens no lielākajiem tautas sporta notikumiem Latvijas galvaspilsētā, norisinās Rīgas sirdī – 11. Novembra krastmalā, dodot iespēju vairākiem tūkstošiem velomīļu no visas Latvijas un apkārtējām valstīm netraucēti braukt pa Rīgas lielajām ielām un tiltiem.

Bez Tautas, bērnu un “Maxima” ģimeņu braucieniem, šīs bija paredzētas arī kā sezonas noslēdzošās Sporta šosejas riteņbraukšanas sacensības Latvijā. Īpaši nozīmīgas tās noteikti ir jauno talantīgo junioru grupas, kā arī U23, elites un amatieru sportistiem.

Diemžēl, bet, saņemot Valsts Policijas atsūtīto aprēķinu par pakalpojuma izmaksām drošības nodrošināšānai, kas pārsniedza 21 532,80 EUR, organizatori, apzinoties astronomiskās izmaksas, ir spiesti atcelt Sporta šosejas braucienu, norādot, ka tas ir garākais un laikietilpīgākais no visām distancēm. Dalībniekiem, kuri bija pieteikušies uz Sporta šosejas braucienu tiks atgrieztas dalības maksa. Organizatori sazināsies ar jau pieteiktajiem dalībniekiem.

Pasākuma rīkotājs Igo Japiņš: “Ar lielu nožēlu jāsaka, ka šovasar veiktās izmaiņas Ministru kabineta noteikumos, kas paredz ievērojamu sadārdzinājumu par Valsts Policijas pakalpojuma nodrošinājumu, draud iznīcināt veselību veicinošus un uz jaunatni mērķētus pasākumus, kuru norise nav iespējama bez policijas resursa iesaistes. Mūsuprāt, tas ir noziedzīgi pret organizācijām, kas rūpējās par veselīgu dzīves veidu un jaunatnes sporta attīstību. Vienlaikus, vēlos pateikties Valsts policijai par profesionālu un atbildīgu darbu drošības nodrošināšanā. Aicinu steidzami Ministru kabinetu pārskatīt cenrādi par policijas pakalpojuma nodrošināšanu sporta un aktīvās atpūtas pasākumos, kas vērsti uz sabiedrības iesaisti veselības uzlabošanā! Pretējā gadījumā mēs riskējam zaudēt sabiedrības daļu, kas vēlas kvalitatīvi organizētās sacensībās nodarboties ar veselīgu dzīves veidu!”

Velo cienītāji, atbilstoši nolikumam, aicināti piedalīties 32 kilometru Tautas, 16 kilometru “Maxima” ģimeņu, kā arī paši mazākie – Bērnu brauciena sacensībās. Visa informācija pieejama mājaslapā www.velo.lv.  Lai arī iepriekšējā pieteikšanās ir noslēgusies, reģistrēties varēs arī norises dienā 11. Novembra krastmalā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044