Bogdanovičam augstā septītā vieta “Langkawi” tūres 4. posmā

Otrdien Malaizijā notiekošajā UCI Pro sērijas daudzdienu velobrauciena “Langkawi tour” ceturtajā posmā 140 kilometru garajā distancē Latvijas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs izcīnīja septīto vietu 121 riteņbraucēja konkurencē, kas ir viņa līdz šim labākais panākums šajās prestižajās sacensībās.

“Langkawi” tūre ir vienas no pašām prestižākajām UCI kategorijas sacensībām Āzijas reģionā. Velobrauciens šogad pulcējuša pasaules tūres, pro kontinentālās un kontinentālās komandas no visas pasaules. Dalībnieku vidū ir arī Ķīnas komanda “Hengxiang” ar diviem latviešiem – Māri Bogdanoviču un Andri Vosekalnu sastāvā. Mūsu vīri pirmajos trīs etapos īpaši nebija izcēlušies veselības problēmas un pienākumu komandas labā dēļ, tomēr tūres ceturtais posms, kas notiks otrdien, bija ļoti veiksmīgs.

Sportisti veica 140 kilometru garu etapu ar vienu nelielu kāpumu. Uzvarētāja liktenis izšķīrās finiša spurtā. “Hengxiang” kā savu līderi virzīja Māri Bogdanoviču. Dobelnieks spēja izkarot lielisku pozīciju. Finiša spurta sākumā latvietis bija trešajā vietā. Uzsāktais sprints bija nedaudz garu. Māri apsteidza trīs konkurenti. Mūsu riteņbraucējs finišēja septītajā vietā ar tādu pat laiku kā uzvarētājs Daniels Babors no Čehijas (“Caja Rural – Seguros RGA”). Iepriekšējā posma uzvarētājs Džordžs Džeksons bija otrais, kamēr “Human Powered” pārstāvis Saša Vīmess no Beļģijas noslēdza TOP3.

Andris Vosekalns nozīmīgi palīdzēja Mārim, tomēr beigu daļā piedzīvoja velosipēda defektu. Pēc seku novēršanas, alūksnietis sacensības noslēdza 121. vietā,  5 minūtes un 28 sekundes aiz uzvarētāja.

Tūre turpināsies trešdien, kad tiks veikts 126 kilometru garš piektais posms ar lielu kāpumu pēdējā trases nogrieznī.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044