Bogdanovičs izcīna 13. vietu “Langkawi” tūres 6. posmā

Latvijas šosejas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs (“Hengxiang cycling team”) ceturtdien Malaizijā finišēja 13. vietā UCI Pro sērijas daudzdienu velobrauciena “Petronas Le Tour Langkawi” sestajā posmā.  Dienu iepriekš dobelnieks bija dienas atrāvienā kalnu etapā. 

Māris Bogdanovičs un Andris Vosekalns turpina savu dalību prestižajā “Langkawi” tūrē. Trešdien sportisti sacentās 126 kilometru garajā posmā ar diviem vairāk nekā 8 kilometrus gariem kalniem beigu daļā. Bogdanovičs spēja iesaistīties dienas atrāvienā, atzīstami sevi apliecināja, tomēr kāpumos tika panākts un kopā ar Andri Vosekalnu finišēja sekotāju grupās.

Ar krietni lielākām cerībām tika gaidīts velobrauciena sestais posms, kas piemērotāks sprinteriem, tostarp Bogdanovičam. 174 kilometru garajā distancē vidus daļā tika iekļauts viens izteikti stāvs un 2,2 kilometru garš kāpums. Tajā grupa sadalījās, Mārim Bogdanovičam esot priekšējā daļā. Viņš bija viens no retajiem sprinteriem, kurš pārbrauca šo kāpumu relatīvi tuvu līderiem.

94 braucēju liela līderu grupa sasniedza trases beigu daļu. Viss izšķīrās finiša spurtā, uzvaru svinot nīderlandietim Arvidam De Leijenam no “Tudor” vienības. Viņš trasi veica pēc 4 stundām 8 minūtēm un 19 sekundēm. Otrā vieta Sašam Vīmesam (“Human Powered Health”), bet TOP3 noslēdza “Astana” pārstāvis Gļebs Sirca.

Māris Bogdanovičs finišēja līderu grupas priekšā un 116 dalībnieku konkurencē izcīnīja 13. vietu ar tādu pat laiku kā uzvarētājam. Andris Vosekalns finišēja 107. pozīcijā, 9 minūtes un 38 sekundes aiz uzvarētāja.

Tūre turpināsies piektdien, kad tiks veikts 123,8 kilometru garais septītais posms ar tehnisku finišu parkā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044