Latvijas Gravel riteņbraucēji aizvadīs pasaules čempionātu

Sestdien un Svētdien Itālijā norisināsies UCI pasaules čempionāts Gravel riteņbraukšanā. Sacensībās startēs arī kupls Latvijas amatieru sportistu skaits. Tikmēr dāmu elitē īkšķi jātur par pērn 16. vietu PČ izcīnījušo Liju Laizāni.

Šis ir otrais gads, kad norisinās oficiālais UCI pasaules čempionāts Gravel riteņbraukšanā. Tāpat kā pērn, arī šogad riteņbraucēji no visas pasaules pulcējas Itālijā esošajā Veneto reģionā. Neilgi pirms čempionāta mainījās pasākuma rīkotājs, ka aizkavēja virkni organizatorisko lietu. Sacensību trases veidotas krietni pauguriem bagātīgākas nekā pērn. Papildus tam, distances vietām būs arī krietni šaurākas un tehniskās.

Sestdien par godalgām 144 kilometru garajā distancē sacentīsies dāmu elites sportistes. Starp 112 dalībniecēm būs arī Lija Laizāne. Latvijas čempione pērn iekļuva labāko 20 skaitā, izcīnīdama 16. vietu. Šogad ko tādu atkārot lielās konkurences un trases smaguma dēļ noteikti būs vēl izaicinošāk. Starts gaidāms pulksten 11:30 pēc Latvijas laika.

Pēc dāmu starta trasē dosies arī seniori no 50 gadu vecuma un dāmu amatieres, veicot 136 vai 94 kilometru garas distances. Viņu vidū būs Monta Pauloviča un vairāki Latvijas vīri. Vīru elitē un jaunākās amatieru grupas startēs svētdien. Jāizceļ arī vienu no labākajiem pašmāju Gravel braucēju – Kaspara Serģa un Sandija Kļaviņa dalība.  Tāpat konkurentiem būs nopietni jārēķinās ar Robertu Draugu, kurš startēs M45 – 49 grupā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044