Atvērta dalībnieku reģistrācija Tukumā gaidāmajam starptautiskajam Gravel Weekend 2024

Mums ir tas prieks paziņot, ka Gravel Weekend 2024 dalībnieku pieteikšanās tiek atvērta. No šī gada šis burvīgais pasākums ir iekļauts Gravel Earth Series – vispasaules gravel riteņbraukšanas pasākumu seriālā, kurā atrodamas tādas gravel pasākumu “leģendas” kā Spānijas Traka, Kenijas Migration Gravel Race, Islandes Rift un tagad arī mēs – Gravel Weekend. Gravel Earth Series ir plašākais UCI alternatīvais gravel riteņbraukšanas sacensību seriāls, kas īpaši rūpējas, lai seriālā iekļautās sacensības ir dalībniekiem aizraujošas un dabu saudzējošas.

Presei

Pievienojoties vispasaules sacensību seriālam, paredzam, ka šīs kļūs par vienām  no līdz šim internacionālākajām riteņbraukšanas komercsacensībām, kādas Latvijā ir aizvadītas.

Gravel Weekend šogad notiks trīs dienu garumā, no 9.-11. augustam, Tukumā un tā apkārtnē. Esam parūpējušies par plašu programmu, kurā iekļauts ne tikai prologs un sacensību etaps, bet arī dažādas kopienu vienojošas aktivitātes. Šī gada sacensību 134 vai 66 kilometru distances sestdienā esam papildinājuši ar 2.5km garu prologu, kas notiks piektdienas vakarā. Lai saņemtu punktus Gravel Earth Series vērtējumā vai cīnītos par uzvaru Gravel Weekend ieskaitē, jāveic gan prologs piektdienā, gan distance sestdienā.

Papuildus tam padomāts par tiem, kurus sacensības neinteresē, taču patīk riteņbraukšana un “ballīte” ap to. Šiem dalībniekiem piedāvājam sacensību vietā doties velo orientēšanās spēlē, iepazīstot Tukuma novadu. aizraujošu trīs dienu pasākumu, kas svin gravel riteņbraukšanas entuziastu garu.

Rūpīgi izvēlētie maršruti vijas cauri skaistākajiem novada ceļiem, piedāvājot gan neskaitāmus kāpumus, gan nobraucienus, grants un meža ceļus.

Turklāt svētki turpināsies arī ārpus sacensību trases ar vakaru, kas piepildīts ar mūziku, smiekliem un saiknes sajūtu, kas vieno gravel riteņbraukšanas kopienu.

"Gravel Weekend 2024 ir ne tikai riteņbraukšanas pasākums. Tas ir par azartisku sacensību garu, piedzīvojumu meklēšanu, saistīšanos ar dabu un ilgstošu saikņu veidošanu aizrautīgu riteņbraucēju kopienā," teica Kaspars Čikste, viens pasākuma organizatoriem.

Visa informācija par pasākumu atrodama mājaslapā www.gravelweekend.com.

Preses relīzi sagatavoja,
Kārlis Berlands
Gravel Weekend

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044