Liepiņš izcīna desmito vietu Austrālijas velobrauciena trešajā posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš ceturtdien Austrālijā notiekošā velobrauciena "Tour Down Under" trešajā posmā izcīnīja desmito vietu.

 UCI Pasaules tūrē iekļauto sacensību trešajā posmā riteņbraucēji mēroja 145,5 kilometrus vienu trešās un vienu ceturtās kategorijas kāpumiem un diviem sprinta starpfinišiem. Ātrākais lielās grupas finišā bija mājinieks Sems Velfords no "Bora-hansgrohe" vienības, kurš finiša līniju šķērsoja pēc trim stundām, 20 minūtēm un 42 sekundēm. Finiša spurtā austrālietis apsteidza itāli Eliu Viviāni no "Ineos - Grenadiers" un angli Danielu Makleju no "Arkea - B&B Hotels" komandas.

Liepiņš ar tādu pašu rezultātu ieņēma desmito vietu, kas UCI rangā ļāvis nopelnīt divus punktus. Kā pēc finiša norādīja Liepiņš, viņa un komandas biedru galvenais uzdevums ir rūpēties par labu pozīciju kopvērtējumā uz augstu vietu pretendējošam Oskaram Onlijam, bet kad tas izdevās tad varēja jau domāt par sprintu.

"Kad līdz finišam bija atlikuši aptuveni 15 kilometri, mēs ar Pāvelu Bitneru sagatavojāmies sprintam. Viņš man palīdzēja nokļūt ļoti labā pozīcijā tieši aiz Velforda, bet spurta sākumā man netīšām pārslēdzās velosipēda pārnesumi, līdz ar to zaudēju ātrumu un dažas pozīcijas," pēc finiša sacīja Liepiņš. "Šīs man ir pirmās sacīkstes ar komandu. Mums ir jāpierod vienam pie otra, taču šodien mums veicās ļoti labi. Esmu pārliecināts, ka, ja mēs turpināsim tā strādāt kopā, tad uzvaras būs."

Jau vēstīts, ka pirmajā posmā Liepiņš finišēja 24. vietā, bet otrajā posmā ierindojās 120. pozīcijā. Tūres kopvērtējumā līderpozīcijas saglabā otrā posma uzvarētājs "UAE Team Emirates" pārstāvis Isaks del Toro Romero no Meksikas, divas sekundes no viņa atpaliek mājinieku braucējs Korbins Strongs no "Israeli - Premier Tech", bet uz trešo vietu pakāpies francūzis Aksels Mario no "Cofidis" vienības. Liepiņš, kurš šosezon pārstāv Nīderlandes komandu "dsm - firmenich", kopvērtējumā līderim zaudē četras minūtes un septiņas sekundes, ieņemot 103. vietu.Velobrauciens sešu posmu garumā noslēgsies 21. janvārī. "Tour Down Under" daudzdienu velobrauciens norisinās kopš 1999.gada un ir Pasaules tūres sezonas pirmās sacensības. Pērn kopvērtējumā uzvaru izcīnīja austrālietis Džeijs Vains, kamēr Liepiņš ierindojās 46.pozīcijā.

Digital Matter icon

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044