Liepiņš izcīna devīto vietu 1. kategorijas velobraucienā Austrālijā

Latvijas izlases šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš ceturtdien Austrālijā finišēja devītajā vietā lielās grupas finiša spurtā UCI 1.kategorijas viendienu velobraucienā“Surf Coast Classic”. Uzvaru 158,6 kilometru garajā distancē svinēja Eritrejas riteņbraucējs Biniams Girmajs.

 “Surf Coast Classic” velobrauciens norisinājās vien trešo reizi. Tas tiek rīkots starp “Santos Tour Down Under” tūri, kas noslēdzās aizvadītajā nedēļā, un gaidāmo Kadela Evansa klasiku jau šajā svētdienā.

Sacensībās startēja liela daļa no pasaules tūres komandām, kas atrodas Austrālijā, kā arī vairākas vietējā līmeņa vienības. Dalībnieku vidū arī Latvijas čempions Emīls Liepiņš (“dsm – firmenich PostNL”).

Sacensību trase bija ļoti dinamiska. Jau sākumā tika pievarēts desmit kilometrus garš kāpums, kurā arī izveidojās dienas atrāviens. Turpinājumā virkne īsu kāpumu un nobraucienu, ko papildināja asi pagriezieni.

Atrāviens tika likvidēts vien pēdējā kilometrā. Lielās grupas finišā Liepiņa pārstāvētā komanda maksimāli strādāja tieši uz Latvijas čempionu. Emīls bija izvirzīts patiesi labā pozīcijā. Pēdējos metros viss negāja tik gludi. Spraigā finiša spurtā tieši Liepiņam priekšā tuvu kritienam bija viens no konkurentiem. Tas lika zaudēt uzņemto ritmu. Finišs tika sasniegts devītajā vietā. Tas deva arī 25 UCI pasaules ranga punktus.

Uzvarēja labākais no Āfrikas sprinteriem Biniams Girmajs, kura labā lielisku darbu paveica igaunis Madis Mihkels (pašam astotā vieta). Otrā vieta slavenajam itāļu sprinterim Elijam Viviani, bet TOP3 noslēdza Krista Neilanda komandas biedrs Korbins Strongs (“Israel Premier Tech”).

Svētdien Liepiņu sagaida starts Kadela Evansa vārdā nosauktajā velobraucienā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044