Protestu dēļ aizkavējas Skujiņa sezonas starts

Franču fermeru protestu dēļ trešdien Francijā nācās atcelt “Etoile de Bessèges” daudzdienu velobrauciena 1. posmu. Tūri tādējādi plānots iesākt ceturtdien jau 163 kilometru garo otro posmu. “Etoile de Bessèges” velobraucienā startē arī Latvijas profesionālais riteņbraucējs Toms Skujiņš no “Lidl – Trek”. 

Sacensību pirmajā posmā sportistiem bija paredzēts veikt 160 kilometru garo pirmo posmu ar finišu divus kilometrus garā kāpumā. Diemžēl, bet posms tika atcelts. Tam par iemelsu -Francijas zemnieku protesti. Traktoru tehnika ne tikai aizšķērsoja ceļus, bet arī uz tiem izgāza riepas un lauksaimniecības produktus.

Otrajā posmā, kas ieplānots ceturtdien, jāveic 163,5 kilometru garu distanci. Tajā trases vidusdaļā iekļauts viens pirmās un viens otrās kategorijas kāpums. Finišs tikmēr atradīsies 900 metru gara kāpuma virsotnē. Kāpuma vidējais stāvums – teju 10%.

“Lidl – Trek” sastāvā bez Skujiņa ir iekļauti arī tādi labi zināmi riteņbraucēji kā – Mads Pedersens un Tims Deklērs. Šajā sastāvā būtisks apstāklis būs tajā, cik labi finiša kāpumos sevi parādīt varēs Mads Pedersens. Latvijas līdzjutēji cer, ka pie sava vārda tiks arī Skujiņš, kurš pērn sekmēja komandas biedra Matiasa Skjelmoses izcīnīto otro vietu kopvērtējumā. Jāatzīmē, ka 12. vietā pērn sacensību kopvērtējumā ierindojās Krists Neilands, kurš sezonu iesāks februāra vidū.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044