Harkins un Klismets karjeru turpinās Lietuvas UCI līmeņa komandā

Latvijas U23 izlases kandidāti šosejas riteņbraukšanā – Ģirts Harkins un Kārlis Klismets – šo sezonu pavadīs jaunizveidotā Lietuvas UCI kontinentālā līmeņa komandā “Energus Cycling team”. Foto resurss: velo.lv.

Aizvadītajā gadā Lietuvā bija pat divas UCI līmeņa šosejas riteņbraukšanas komandas. Starpsezonā gan Kauņas riteņbraukšanas klubs, gan “Voltas Madaris” komandas beidza pastāvēt. “Voltas” kā titulsponsors pārgāja uz Tartu vienību Igaunijā. Tikmēr Lietuvā izveidota jauna UCI kontinentālā līmeņa šosejas riteņbraukšanas komanda “Energus Cycling team”.

Tās mērķos ietilpst starti gan Baltijas un Polijas nacionālā mēroga sacensībās, gan arī virkne UCI līmeņa velobraucienu dažādās Eiropas valstīs. Sastāvā ir iekļauti kopumā 13 sportisti. Viņu vidū arī 2022. gada Baltijas elites čempions Venantas Lašinis.

“Energus” sastāvā ir arī divi Latvijas šosejas riteņbraucēji – Ģirts Harkins un Kārlis Klismets. Pieredzes ziņā bagātāks ir Klismets, kurš iepriekšējās divas sezonas pavadīja Francijas amatieru klubā “EC Saint-Etienne Loire”. Pērn augstvērtīgākie rezultāti “Riteņvasaras” un Murjāņu sporta ģimnāzijas absolventam bija 13. vieta  “Tour du Pays Saint-Pourcinois” velobraucienā Francijā. Tam sekoja trešā vieta Latvijas U23 čempionātā individuālajā braucienā, kā arī 21. pozīcija “Baltic Chain tour” kopvērtējumā. Sezonas izskaņā Klismets pārstāvēja Latviju arī Eiropas U23 čempionātā, tajā ieņemot 99. pozīciju.

Tikmēr Smiltenes riteņbraukšanas skolas  un Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknis Ģirts Harkins kopā ar vēl trim lietuvušiem būs komandas jaunākie braucēji. 18 gadus vecais sportists, kurš izceļas ar lieliskām sprintera īpašībām, pērn pārstāvēja ne tikai Latvijas junioru izlasi, bet arī Francijas junioru komandu no Marseļas. Pagājušajā gadā Ģirts priecēja ar izcīnīto uzvaru UCI līmeņa junioru velobrauciena “Grudziadz” posmā. Tāpat uzvara tika gūta Beļģijas reģionālā mēroga sacensībās.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044