Neilands un Skujiņš ''Tirreno-Adriatico'' 4. posmā sekmē komandas biedru rezultātu

LETA. Latvijas riteņbraucēji Krists Neilands un Toms Skujiņš ceturtdien ieņēma attiecīgi 35. un 105.vietu daudzdienu velobrauciena "Tirreno-Adriatico" (UCI kat.2.UWT) ceturtajā posmā, sekmējot savu komandas biedru iekļūšanu labāko trijniekā.

Šajā posmā riteņbraucēji veica 207 kilometrus ar vienu kategorizēto kāpumu. Finišā sportistiem bija jābrauc nelielā uzkalnā.

Jau pirmajos kilometros seši riteņbraucēji devās atrāvienā, no kura pēdējie palikušie tika panākti vien pirms paša finiša. Sprintā nepārspēts bija Skujiņa komandas biedrs Itālijas sportists Džonatans Milans ("Lidl-Trek"), otrajā vietā atstājot beļģu sprinteri Jasperu Filipsenu ("Alpecin - Deceuninck"), bet trešais bija Neilanda kolēģis jaunzēlandietis Korbins Strongs ("Israel - Premier Tech").

Lielā grupa, kuras vidū bija arī Neilands, finišēja četrās stundās 56 minūtēs un 44 sekundēs. Savukārt Skujiņš bija kopā ar riteņbraucējiem, kas posmu beidza 73 sekundes vēlāk.

Pēc šī posma kopvērtējumā par līderi kļuva Milans, kurš vicelīderi spāni Huanu Ajuso (UAE) apsteidz par četrām sekundēm, bet vēl 14 sekundes atpaliek Francijas pārstāvis Kevins Vokelēns ("Arkea - B&B Hotels"). Neilands zaudē 41 sekundi un ir 29.vietā, bet Skujiņš atpaliek divas minūtes un sešas sekundes, kas dod 77.pozīciju.

Pirms gada Latvijas riteņbraucēji Skujiņš un Krists Neilands kopvērtējumā ieņēma 39. un 54.vietu, par uzvarētāju kļūstot slovēnim Primožam Rogličam.

Pirmoreiz velobrauciens notika 1966.gadā.

Izmantotie resursi:
LETA

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044