Latvijas U23 izlases sportisti aizvadījuši treniņnometni un UCI sacensības Turcijā

Marta izskaņā un aprīļa sākumā Latvijas U23 izlases sportisti pieredzējušā trenera Vitālija Smirnova vadībā noslēguši treniņnometni un dalību sacensībās “Tour of Mersin” velobraucienā. Kopvērtējumā visaugstāk no mūsu vīriem ierindojās Riks Sipovičs, kuram 159 dalībnieku konkurencē 65. pozīcija.

Nometnes un sacensību mērķis mūsu izlasei bija ielikt pamatus turpmākajiem startiem, kā arī pārbaudīt tuvākās izlases rezerves. Ņemot vērā, ka lielākā daļa U23 izlases pamatsastāva sportistu bija aizņemti sacensībās ar savām komandām, iespēja tika doti tiem, kuriem, vēl sevi jāpierāda kādām no UCI vai klubu līmeņa komandām.

Mūsu valsti sacensībās pārstāvēja – Riks Sipovičs, Roberts Ļaudanskis, Kārlis Valters Grundulis, Renāts Štāls, Kaspars Ilsjāns un Rihards Reinfelds. Sākumā mūsu vīri trenera Vitālija Smirnova vadībā aizvadīja vairāk nekā nedēļu garu treniņnometni Alanjā. Tajā lielākā uzmanība tika veltīta ātruma īpašību uzlabošanai un braukšanai, kā arī braukšanai kalnos.

Tam sekoja starts četru dienu garajā UCI 2. kategorijas velobraucienā “Tour of Mersin”. Sacensību reljefs bija kāpumu ziņā ļoti bagātīgs. Īpaši smags bija velobrauicena trešais posms, kurā 95 kilometru garajā distancē tika veikts viens HC un viens 1. kategorijas kalns. Kopumā sacensībās piedalījās 159 sportisti no 25 komandām. Jāizceļ poļu “Mazowsze Serce Polski” un vācu “Bike Aid” vienību dalība.

No mūsu puišiem lielākās cerības saistījās ar Riku Sipoviču un Renātu Štālu. Riks sevi sekmīgi apliecināja Turcijas treniņnomentē vēl decembrī un janvārī. Kāpumi piemēroti bija arī Renātam. Šie vīri kopā ar Kārli Valteru Grunduli arī bija starp tiem trīs braucējiem, kuri aizvadīja visus posmus, izdzīvojot arī īpaši smago trešo posmu.

Kopvērtējumā visaugstāk ierindojās ikdienā “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” pārstāvošais Sipovičs, kuram kopvērtējumā 65. vieta, bet labākā jaunā braucēja vērtējumā Riks bija 19. Kopvērtējuma uzvarētājam Marcinam Budzinskim no Polijas Riks piekāpās par 31 minūti un 25 sekundēm. Renāts Štāls ierindojās kopvērtējuma 74.vietā (+00:34:30), kamēr Kārlim Valteram Grundulim 125. pozīcija (+00:58:38).

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044