Kuldīdznieks Arvis Sprude dodas aizstāvēt Eiropas čempiona titulu ultra riteņbraukšanā

Nedēļas nogalē, no 3. līdz 5. maijam, ultra riteņbraucējs Arvis Sprude piedalīsies "WUCA 2024 500 mile European Championship". Sacensību starts un finišs ir Itālijas pilsētā Silvi Marina. Maršruts vedīs divreiz pa Tirreno-Adriatico, kas šķērso četrus reģionus, divreiz šķērso Apenīnu kalnus, sākot no Adrijas jūras līdz Ligūrijas jūras krastam un finišējot vēsturiskajā Silvi centrā (Silvi Paese). Kopā braucējiem būs jāmēro 775 kilometru gara trase, pievarot vairāk kā 9900 augstuma metrus.

Pagājušā gada maijā Ziemeļīrijas pilsētā Derijā kuldīdznieks A. Sprude kļuva par Eiropas Čempionu Ultra riteņbraukšanā. Šogad sacensības ir daudz nozīmīgākas, jo tā ir titula aizstāvēšana un atgriešanās trasē, kur 2021. gadā tika izcīnīta septītā vieta.

A. Sprudes komentārs par gaidāmo Eiropas čempionātu: “Pēc pagājušā gada sezonas bija vajadzīgs restarts un kārtīga atpūta. Lai arī no rezultāta viedokļa pagājušais gads bija ļoti veiksmīgs, jo izdevās uzvarēt Eiropas čempionātā un Pasaules čempionātā izcīnīt trešo vietu, tas viss prasīja lielus fiziskos resursus un arī morāli vajadzēja sakārtot domas un saprast nākamos soļus. Šogad ar treneri Tomu Flaksi esam ļoti labi pastrādājuši pie fiziskās sagatavotības un uztraukuma nav, jo vairs neko labāk izdarīt nav iespējams. Bet pati trase ir ļoti tehniska un prasīga pret braucēju, kā arī atmiņā ir pirms trim gadiem piedzīvotā neveiksme. Bet atceroties sevi pirms trim gadiem, šajā trasē saprotu, ka tajā laikā pieļāvu daudz kļūdas, no kurām esmu mācījies, kā arī šogad varēju bez uztraukuma sagatavoties sezonai – par ko esmu bezgala pateicīgs saviem atbalstītājiem."

Sacensību organizatori A. Sprudi uzskata par vienu no pieciem favorītiem, bet, kā uzsver pats A. Sprude, konkurence būs nopietna: “Jā, es esmu esošais Eiropas čempions un loģiski būtu ar mani rēķināties, bet šogad konkurence ir patiešām spēcīga. Esmu pasekojis līdzi, manuprāt, trīs braucējiem, kuri iepriekšējos gados ir veiksmīgi startējuši šajās sacensībās, domāju viņi trasi pievarēs zem 26 stundām, bet mans labākais laiks šeit ir bijis mazliet virs 30 stundām, tāpēc ir grūti prognozēt, kā viss izvērtīsies.”

Pirmo reizi starts sacensībām tiks dots 3. maija vakarā plkst. 21:00 pēc Latvijas laika. Sacensību dalībnieki trasē dodas ar pusotras minūtes intervālu un A. Sprudes starts paredzēts plkst. 22:48. Sacensību finišs tiek plānots no 4. uz 5. maija nakti, kad tiks noskaidrots jaunais Eiropas čempions ultra riteņbraukšanā. Pateicoties izsekošanas sistēmai, sacensībām būs iespējams sekot līdzi arī virtuāli.

Par A. Sprudi: 2022. gada jūnija beigās kā pirmais sportists no Baltijas valstīm finišēja prestižajās ultra riteņbraukšanas sacensības “Race Across America” sestajā vietā,  uzstādījis Ginesa Pasaules rekordu ar viss vairāk nobrauktiem kilometriem septiņās dienās (3559km) (2022) Eiropas Čempions 500 jūdžu distancē (2023), Izcīnījis trešo vietu Pasaules čempionātā Ultra riteņbraukšanā (2023).  Papildu informācija: https://www.facebook.com/teamarvis

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044