Latvijas kauss šosejā turpināsies Kuldīgā ar Baukša piemiņas kausu

Sestdien un svētdien Kuldīgā norisināsies Latvijas pieaugušo un jaunatnes kausa posma sacensības šosejas riteņbraukšanā –  trenera Jāņa Baukša piemiņas kauss. Sestdien notiks grupas brauciens, kam dienu vēlāk sekos aizraujošais kritērija brauciens pa Kuldīgas ielām.

 Treneris Jānis Baukšis ir bijusi ļoti nozīmīga personība Latvijas šosejas riteņbraukšanā. Ilgus gadus viņš bijis panākumiem bagāts treneris Kuldīgas sporta skolā, kam sekoja arī sekmīgs darbs vietējā sporta skolā direktora amatā. Viņa nesavtīgais darbs arī bijis nozīmīgs visas Latvijas riteņbraukšanas attīstībai. Pēc Baukša došanā mūžībā, jau vairāk nekā desmit gadus notiek viņa piemiņas kauss. Izņēmums nebūs arī šis gads.

Sestdien no pulksten 12:00 sāksies sacensības grupas braucienā. Pirmie trasē dosies Zēnu M14 meiteņu UW14 un jauniešu meiteņu W16 grupu braucēji, veicot 35 kilometrus. Pulksten 13:10 sekos jauniešu M16, junioru meiteņu un sieviešu grupas brauciens, kurā braucēji sacentīsies 68 kilometru distancē. Šeit spēcīgākajiem Latvijas jauniešiem no “MSĢ/ RRS”, Kuldīgas NSS un citām komandām konkurenci sagādās Lietuvas jauniešu izlase.

Dienas kulminācija gaidāma pulksten 15:10, kad 91 kilometru garajā distancē dosies Open sporta brauciena dalībnieki (juniori, vīri). Viņu vidū būs – Baltijā dominējošais Alekss Krasts, kuldīdznieks un Krasta komandas biedrs “Voltas Tartu 2024 by CCN” komandā Gusts Lapiņš, Ķīnas komandas “Hengxiang” braucēji – Māris Bogdanovičs un Andris Vosekalns, kā arī virkne citu labi zināmu pašmāju braucēju un Lietuvas pārstāvju. Grupas brauciena starts un finišs gaidāms Planīcas ielā 69, Kuldīgā.

Svētdien Pilsētas laukumā tiks doti starta šāvieni ļoti skatāmajam kritērija braucienam. Pulksten 10:30 startēs M12 zēni, W12 meitenes un W14 meitenes. Sekos W16 meiteņu, junioru meiteņu un dāmu kritērijs. Turpinājumā redzēsim zēnu M14 kritēriju. Diena noslēgsies ar 20 kilometru garo jauniešu M16 braucienu un Open grupas kritēriju junioriem un vīriem.

Sacensību rezultātiem tiešsaistē būs iespējams sekot līdzi mājaslapā www.fotofiniss.lv/bauksis. Tur arī pieejams nolikums un cita informācija. Sacensības organizē Kuldīgas novada sporta skola sadarbībā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044