5. jūnija “Vēvers” kauss sola plašu programmu bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem

Nākamās nedēļas trešdienā, 5. jūnijā, Biķernieku trasē otro gadu pēc kārtas notiks aizraujošais “Vēvers” kauss riteņbraukšanā. Sacensību rīkotāji parūpējušies par plašu programmu, kurā sev piemērotāko distanci atradīs visa vecuma un meistarības braukt gribētāji. Pieteikšanās pilnā sparā rit mājaslapā www.bulta.lv/riga.

 “Vēvers” kauss sacensību idejas autors ir Pasaules čempions šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā vīru M50 – 54 grupā Ģirts Vēvers, kurš kopā ar domubiedriem Kuldīgā izveidojis riteņbraukšanas klubu “Goldingen Cycling team”. Šogad sacensību programma solās būt plašāka kā iepriekšējos gadus.

Rīgas domes atbalstīto “Vēvers kausu” pulksten 13:30 ievadīs aizraujošais kritērija brauciens M14 zēnu un W16 meiteņu grupām. Sacensību trase būs tehniski interesanta, tai vedot arī pa kartingu un rallijkrosa trasēm. Sportisti katrā aplī sacentīsies par starpfiniša punktiem, tādējādi noskaidrojot uzvarētājus.

Pulksten 16:00 tiks dots starta šāviens azarta pilnajiem bērnu braucieniem. Piedalīties aicināti mazie pedāļu minēji vecumā no 2 – 12 gadiem. Puiši un meitenes katrā no vecuma grupām tiks vērtēti atsevišķi. Gardas balviņas saņems visi brauciena dalībnieki, tiekot arī izsaukti uz lielās apbalvošanas skatuves. Dalība bērnu braucienā būs bezmakas, bet distanču garumi no 400 – 2000 metriem gari.

Visiem individuālā brauciena cienītājiem būs lieliska iespēja pārbaudīt savas spējas tādā pat Biķernieku trases konfigurācijā (pretējais virziens) kā 17. jūnijā gaidāmajā Latvijas čempionātā. Individuālā brauciena distanču garumi būs no 5,5 – 22 kilometriem. Pirmais starts no pulksten 16:50. Pieteikšanās tiks noslēgta 4. jūnija pulksten 12:00. Dalībnieki trasē dosies pēc starta protokola, kas iepriekšējā vakarā tiks publicēts mājaslapā lrf.lv. Šajā disciplīnā startēt varēs jaunāko jaunatnes grupu sportisti un pieaugušie gan sporta, gan veselības klasēs. Īpašu specbalvu saņems arī ātrākais vīrietis un ātrākā sieviete, kuri startēs ar parastā tipa šosejas velosipēda (ne individuālā brauciena velosipēdu, tā stūri, vai ratu).

Vakara noslēgumā – pulksten 19:15 tiks dots starta šāviens 71,5 kilometru garajam grupas braucienam. Tajā piedalīties var ikviens braukt gribētājs vecumā, sākot no M16 grupas. Sacensību trases aplis šajās sacensībās vedīs pretēji ierastajam virzienam. Dalībnieku un līdzjutēju ērtībām darbosies kafejnīca. Iebraukšana trasē tāpat kā iepriekšējā posmā būs cauri tunelim.

Pieteikšanās turpinās mājaslapā www.bulta.lv/riga. Tur pieejams arī nolikums un cita aktuālā informācija.

Vevers kauss 1200x630 2

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044