Neilands un Skujiņš izšķirošajā kāpumā izvirza savus līderus cīņā par uzvaru 'Critérium du Dauphiné' 2. posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands pirmdien Francijā daudzdienu velobrauciena "Criterium du Dauphine" (UCI kat.2.UWT) otrajā posmā ieņēma 46.vietu, Toms Skujiņš finišēja 54.vietā, bet Emīls Liepiņš ierindojās 134.vietu. Visiem mūsu braucējiem kāpumiem bagātajā distancē bija svarīgi uzdevumi savu komandu līderu labā. 

Līderu grupas finišā uzvarēja "Uno-X Mobility" braucējs dānis Magnuss Korts, trasē pavadot trīs stundas 21 minūti un 42 sekundes. Pēdējā kalnā braucējus sagaidīja spēcīga migla. Līdz pēdējiem 300 metriem vadībā turējās dienas atrāviena dalībnieks Bruno Armilails. "Decathlon AG2R La Mondiale Team" braucējs tika panākts kāpuma smailē. Izcilu darbu paveica "Uno - X Moblity" braucēji, kas beigu kalnā bija pārstāvēti ar četriem braucējiem. No latviešiem Emīls Liepiņš savu darbu paveica jau līdz izšķirošajam kāpumam. Tikmēr Kristam Neilandam un Tomam Skujiņam ļoti nozīmīgs darbs bija jāpaveic tieši pēdējā kalnā. Abi bija ļoti pamanāmi gan atrāvienā esošā braucēja ķeršanā, gan beigās arī savu līderu - Dilana Tēnsa un Džulio Čikones - izvirzīšanā uz finiša spurtu. Čikonem ceturtā vieta, bet Tēnsam sestā pozīcija. 

Krists Neilands ("Israel - Premier Tech") finišēja lielajā grupā un ieņēma 46.vietu. Skujiņš kā pirmais aiz lielās grupas finiša līniju sasniedza vienatnē, uzvarētājam zaudējot pusminūti un ieņemot 54.vietu, bet Liepiņš ("dsm-firmenich PostNL") finišēja grupā, kas Kortam piekāpās 14 minūtes un 38 sekundes, ieņemot 143.vietu. Liepiņam parocīgs būs piektais posms.

Kopvērtējumā vadībā ir izvirzījies Korts, par četrām sekundēm apsteidzot Rogliču un sešām sekundēm - Džordžensonu. Astoņu dienu velobrauciens noslēgsies svētdien.

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044