“Gravel Weekend” – Tavas Vasaras Lielākais Riteņbraukšanas Piedzīvojums Tukumā!

No 9. līdz 11. augustam Tukuma pilsēta kļūs par īstu riteņbraukšanas paradīzi, jo norisināsies grants riteņbraukšanas festivāls “Gravel Weekend” – šīs vasaras lielākais riteņbraukšanas piedzīvojums! Pasākums solās būt ne tikai aizraujošas sacensības, bet arī īsts festivāls visiem velo entuziastiem.

“Gravel Weekend” dažu gadu laikā ir izaudzis no neliela draugu “tusiņa” līdz daļai no pasaules gravel notikumiem! Tas ir veloentuziastu veidots pasākums nepiespiestā gaisotnē, kurā riteņbraukšana ir dzīvesveids, ne tikai sports.

Kas ir gravel riteņbraukšana?

Šobrīd pasaulē gravel riteņbraukšana ir visstraujāk augošais riteņbraukšanas novirziens. “Gravel” latviskā tulkojumā ir “grants”. Ar “gravel” riteņbraukšanu apzīmē riteņbraukšanu pa dažāda seguma ceļiem, pamatā - grants ceļiem. Lielāko ties tiek izmantoti velosipēdi, kas vizuāli ir līdzīgi šosejas divriteņiem, taču ar platākām riepām, lai varētu pārvietoties pa dažādu segumu. Šis riteņbraukšanas veids īpašu popularitāti pēdējos gados ir ieguvis tāpēc, ka varam baudīt riteņbraukšanu uz daudz mazākas nozīmes un satiksmes intensitātes ceļiem, tāpat arī tāpēc, ka strauji attīstās arī sporta puse šim riteņbraukšanas veidam un tajā notiek arī pasaules mēroga sacensības.

“Gravel Earth Series” posms

Festivāla “Gravel Weekend” centrālais notikums būs gravel riteņbraukšanas sacensības, kas ir iekļautas prestižajā “Gravel Earth Series” pasaules seriālā.

Dalībnieki var izvēlēties starp divām distancēm - 133 km vai 67 km. Trases ir veidotas vienā aplī un tā, lai tās varētu nobraukt ikviens, kuram patīk braukt ar velosipēdu pa dažāda seguma ceļiem. Tāpēc piemērotu izaicinājumu un prieku atradīs ikviens braucējs neatkarīgi no pieredzes līmeņa.
Noteikti iesakām arī izmēģināt savus spēkus prologā, kas norisināsies piektdienā turpat ap sacensību centru. Distances garums - 2,4km.

Daudzveidīgas aktivitātes un izklaide visai ģimenei

“Gravel Weekend” piedāvā arī plašu aktivitāšu klāstu visai ģimenei. Paralēli gravel sacensībām notiks:

  • Sacensības bērniem
  • BMX sacensības
  • Aktivitātes skeitparkā un pumptrack trasē
  • Dažādi izklaides pasākumi

Sacensību EXPO zonā būs pieejamas dažādas aktivitātes, ēdināšanas iespējas, jaunāko velosipēdu apskate un pat fizioterapeitu konsultācijas. Neaizmirstiet apmeklēt arī “Aerify” telti, lai atjaunotu spēkus pēc aktīvas dienas. Aerify kompresijas produkti lieliski palīdzēs muskuļiem atjaunoties pēc lielām slodzēm.

Šīs aktivitātes padarīs pasākumu par neaizmirstamu piedzīvojumu visiem apmeklētājiem, nodrošinot, ka ikviens varēs atrast kaut ko aizraujošu.

Tiekamies “Gravel Weekend” festivālā!

Nelaidiet garām iespēju piedalīties šajā unikālajā riteņbraukšanas pasākumā! Tiekamies “Gravel Weekend” – riteņbraukšanas festivālā, Tukumā, no 9. līdz 11. augustam. Vairāk informācijas par pasākumu un pieteikšanos meklējiet mūsu mājaslapā: www.gravelweekend.com.

vizuālis

Uz tikšanos Gravel Weekend festivālā!
Kārlis un komanda

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044