Neilandam ļoti jaudīgs sniegums un 25. vieta "Criterium du Dauphine" kopvērtējumā

LETA--AFP. Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands svētdien UCI Pasaules tūrē iekļauto daudzdienu velobraucienu "Criterium du Dauphine" noslēdza kopvērtējuma 25. pozīcijā, savukārt Toms Skujiņš pēdējā posmā izstājās.

 Astoņu dienu sacensības svētdien noslēdzās ar 160,6 kilometrus garu distanci ar vienu trīs un trīs pirmās kategorijas kāpumiem, pēdējo no tiem finišā.

Pēc pēdējo kilometru atrāviena cīņa par uzvaru aizritēja starp diviem riteņbraucējiem, spānim Karlosam Rodrigesam ("Ineos Grenadiers") pārspējot amerikāni Mateo Jorgensenu ("Visma| Lease a Bike"), kurš noslēgumā centās apdraudēt slovēņa Primoža Rogliča ("Bora-hansgrohe") uzvaru kopvērtējumā. Abi finišēja četrās stundās 18 minūtēs un divās sekundēs, bet 15 sekundes vēlāk sacensības beidza Neilanda komandas biedrs kanādietis Dereks Džī ("Israel - Premier Tech").

Rogličs Jorgensenam zaudēja 48 sekundes, amerikānim iegūstot vēl sešas bonusa sekundes par finišu otrajā vietā, taču ar to nebija gana, lai izrautu uzvaru kopvērtējumā. Neilands finišēja trīs minūtes un 37 sekundes pēc uzvarētāja, kas deva 23.vietu, savukārt Skujiņš ("Lidl-Trek"), kurš tāpat kā Emīls Liepiņš cieta smagajā kritienā, izstājās

Kopvērtējumā Rogliču un Jorgensenu šķīra astoņas sekundes, bet 36 sekundes atpalika Džī. Neilands zaudēja 23 minūtes un desmit sekundes, iekrājot 20 UCI punktus. "Criterium du Dauphine" ir vienas no iesildošajām sacensībām prestižajam "Tour de France". Šis velobrauciens pirmoreiz tika aizvadīts 1947. gadā. Pērn uzvaru svinēja dānis Jonass Vingegors.

 

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044