Ultrariteņbraucējs Arvis Sprude kļūst par Eiropas vicečempionu 12 stundu braucienā

8. jūnijā Horvātijas ciemā Oriovačā norisinājās Eiropas čempionāts 12 stundu braucienā – “WUCA European Championships”. Sacensībās startēja arī “Goldingen Cycling” braucējs, kuldīdznieks, Arvis Sprude, kurš kļuva par vicečempionu.

Sacensības norisinājās trīs grupās – sešu, 12 un 24 stundu ieskaitēs. A. Sprude savu meistarību pierādīja 12 stundu sacensībās. Trases distance bija 21 kilometrs, caurvijot piecus Horvātijas ciemus. Oriovačas ciems, kas atrodas Horvātijas dienvidaustrumos un ir tuvu Bosnijas robežai, uzņēma sportistus no septiņām valstīm.

Arvim tika sastādīta spēcīga konkurence – sacensībās startēja Kristians Bjančeti (Cristian Bianchetti), kurš maijā tika kronēts par jauno Eiropas čempionu 500 jūdžu sacensībās, kā arī iepriekšējais Eiropas čempions 12 stundu braucienā – slovēnis Dāvids Rihtaričs (David Rihtarič). Par čempiontitulu spēkojās 13 riteņbraucēji.

Cīņa par Eiropas čempiona kreklu bija ārkārtīgi spraiga. Pirmo trijnieku šķīra viena sekunde. Par jauno čempionu tika kronēts slovēnis Ēriks Rosenšteins (Erik Rosenstein), A. Sprude ierindojās otrajā vietā, bet bronzu izcīnīja vācietis Daniels Šteinhauzers (Daniel Steinhauser). Arvis pieveica 22 trases apļus, nobraucot 462 kilometrus. Trasē Arvis atradās 12 stundas, 16 minūtes un 46 sekundes.

“Sacensības bija ļoti ātras - vidējais ātrums trasē bija 38 kilometri stundā. Čempiotituls izšķīrās pēdējos metros, finišā spurtā. Tas man bija ļoti interesanti – ar individuālā brauciena velosipēdu doties sprintā. No uzvarētāja finišā atpaliku tikai 20 centimetrus,” spraigajos notikumos dalās A. Sprude.

Jaunais Eiropas vicečempions uzsver, ka sacensības Horvātijā bija liels pārbaudījums: “Iepriekšējā nedēļā, Itālijā, pirmo reizi piedalījos 24 stundu sacensībās, bet šodien pirmo reizi startēju 12 stundu čempionātā. Abās sacensībās atšķīrās noteikumi. Šajās sacensībās tika atļauts “draftings”, tāpēc bija jābrauc ļoti gudri. Dažkārt vajadzēja tikt vaļā no konkurentiem, kuri negribēji iesaistīties kopējā grupā. Gaisa temperatūra bija +32 grādi, kas arī sarežģīja braukšanu.”

Kuldīdznieks panākumā iezīmē arī komandas spēku: “Milzīgu darbu paveica Arno Ķikurs, kurš vienīgais varēja palīdzēt no manas komandas. Katru apli veicu aptuveni 30 minūtēs un Arno deva man visu vajadzīgo – dzērienus un pārtiku, kā arī palīdzēja man atvēsināties.”

“Esmu ļoti priecīgs par rezultātu, jo finišā nācām četri sportisti un paliku otrais,” noslēdz A. Sprude.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044