Spraigā dubļu sacīkstē Krasts un Rodionova triumfē Latvijas čempionātā Gravel riteņbraukšanā

Valgā sestdien aizvadīti Latvijas, Igaunijas un Ziemeļeiropas Gravel riteņbraukšanas čempionāti, kas vienlaikus bija arī Latvijas valsts mežu MTB un Gravel Veloseriāla trešais posms. Ļoti dubļainā sacīkstē par mūsu valsts čempioniem elites grupās kļuva – Alekss Krasts un Katrīna Jaunslaviete – Kipure, kamēr amatieru konkurencē labākie bija – Lauris Purniņš un Renāte Rodionova. Foto: Māris Vancevičs. 

Otro gadu pēc kārtas apvienotais Latvijas un Igaunijas vadošo velo seriālu posms norisinājās robežpilsētā Valgā, daļai trases vedot arī pa Latvijas ceļiem un takām. Šogad papildus prestižu sacensībām piedeva Latvijas, Igaunijas un Ziemeļeiropas čempionāta statuss. Bez Latvijas un Igaunijas braucējiem, piedalījās arī sportisti no Lietuvas, Somijas, Zviedrijas un Norvēģijas.

Sacensību gaitu ļoti nopietni ietekmēja spēcīgais lietus, kas arī vairākiem piegājieniem, pārsteidza dalībniekus. Trase vietām kļuva ļoti dubļaina, kas sacensību gaitu ne tikai palēlināja, bet arī brīžiem padarīja episku. Braucēju sejas klāja bieza dubļu kārta.

“Toyota” Gravel distancē sportisti veica 130 kilometru garu trasi, kas bija izveidota divos apļos. Pirmajā no tiem, lai arī braucēji turējās kopā, toni noteica Igaunijas riteņbraucēji ar Markusu Pajūru priekšgalā. No mūsu braucējiem aktīvākie bija – Alekss Krasts un Oskars Muižnieks. Otrajā aplī abiem latviešiem neizdevās sekot trīs igauņu sekmīgam atrāvienam. Finišā absolūtajā ieskaitē pirmais iebrauca un par Igaunijas, kā arī Ziemeļeiropas čempionu kļuva Pajūrs, kuram sekoja Sīms Kīskonens un Raits Ārms.

Cīņā par Latvijas čempiona titulu būtisks faktor bijas Oskara Muižnieka velosipēda tehniskā problēma, kas lika viņam atpalikt no Aleksa Krasta. Tieši ogrēnietis arī kļuva par Latvijas čempionu, trasē pavadīdams 3 stundas 43 minūtes un 50 sekundes. Muižniekam sudraba medaļa (+00:00:57), bet TOP3 noslēdza Lauris Purniņš, kuram pelnīts Latvijas amatieru čempiona tituls. Elites grupā trešo vietu izcīnīja Sandijs Kļaviņš. TOP6 absolūtajā vērtējumā iekļuva arī Kaspars Serģis un Raivis Ritums (“Giant & Liv team Latvia”), pēdējais no viņiem kļūstot par Latvijas vicečempionu M1 grupā.

Dāmu konkurencē ātrākā no latvietēm finišā bija amatieru grupā startējošā “ĀdažiVelo” braucēja Renāte Rodionova, kura tuvāko sekotāju un Katrīnu Jaunslavieti-Kipuri apsteidza par teju 10 minūtēm. TOP3 noslēdza Zane Priede. Latvijas čempionāta godalgas tika arī Kristai Pūcītei, Montai Paulovičai, Zanei Kalveršai-Ķeņģei un Danai Silai, Līgai Actiņai un Marinai Harlamovai. Par Ziemeļeiropas čempioni kļuva Lietuvas riteņbraucēja Kataržina Sosna.

Komandu vērtējumā uzvarēja “DTG – MySport”, kam sekoja “Giant&Liv team Latvia” un “Dako Ziemeļvidzeme”.

“Lielbāta” MTB distancē īsi pirms starta braucējus pārsteidz ļoti spēcīgs lietus. 65 kilometru garajā distancē cīņā par uzvaru izšķirošs bija Ģirta Cirveļa, Rainera Zviedra un jaunā Marka Jākobsona atrāviens. Beigu daļā Jākobsons (“NN Sporta klubs/ RRS”) spēja nonākt solo vadībā un izcīnīt savu karjeras pirmo uzvaru šī seriāla ietvaros. Finišā viņš par 10 sekundēm apsteidza Ģirtu Cirveli (“Roadex”), bet vēl pēc 5 sekundēm sekoja Rainers Zviedris (“Dako Ziemeļvidzeme”).

Dāmu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Kate Skujiņa (“Wess Motors Toyta”), kura tikai par 14 sekundēm pārspēja Amandu Reiliju Zariņu (“Baldones RN”). Labāko trijnieku noslēdza Anita Antone (“Giant&Liv team Latvia”). “Mammadaba” distancē no Latvijas braucējiem ātrākais izrādījās Valts Skujiņš, apsteidzot smilteniešus Robertu Judinu un Māriņu Ici. M12 grupā dubultpanākums Dobeles sporta skolas puišiem – Eduardam Eihmanim un Rodrigo Feceram. Meitenēm tikmēr S14 grupā pirmā Samatna Roziņa (“Latvian Cycling girls”), bet S12 grupā uzvarēja Katrīna Hansone (“RRS”).

LVM MTB un Gravel Veloseriāls turpināsies jau 30. jūnijā ar posmu Smiltenē.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044