Luksemburgas tūres pirmajā posmā Tjumins un Jākobsons finišē labāko desmitniekā

Sestdien ar 69 kilometru garu pirmo posmu startējusi Luksemburgas tūre U17 vecuma grupas sportistiem. Stāviem kāpumiem un tehniskiem nobraucieniem bagātajā distancē visaugstāk no Latvijas riteņbraucējiem finišēja Georgs Tjumins, kurš izcīnīja sesto vietu, kamēr Marks Jākobsons 100 sportistu konkurencē noslēdza labāko desmitnieku.

Luksemburgas tūre jauniešiem šogad risinājās divu dienu garumā, pulcējot vadošos Beļģijas, Vācijas, Francijas, Norvēgijas, Dānijas, Luksemburgas un citu nāciju braucējus. Otro gadu pēc kārtas šeit startēja arī Latvijas jauniešu izlase. Trenera Jāņa Veides vadībā uz starta izgāja “MSĢ/ RRS” ikdienā pārstāvošie – Marks Jākobsons, Georgs Tjumins, Toms Strēlis, Arvīds Logins un Helvijs Kancers.

Pirmajā no divām dienām sportisti veica 69 kilometrus, kas bija sadalīti deviņos apļos. Sacensību trases prasīgums un tehniskā sarežģītība bija pašā augstākajā līmenī. Izlases treneris Jānis Veide norādīja, ka tik tehniski prasīgā ziņā līdz šim iepriekš mūsu jaunieši un iepriekš arī juniori Luksemburgā startējuši nebija.

Pirmajos apļos no Latvijas sportistiem priekšā turējās Georgs Tjumiuns, Marks Jākobsons un Helvijs Kancers, kurš gan vēlāk zaudēja kontaktu. Jau tuvojoties finišam ap desmit braucēju lielā līderu grupa sāka dalīties. Pēc izcīnītas otrās vietas kalnu starpfinišā Georgs Tjumins nedaudz zaudēja kontaktu no diviem “Isorex” norvēģu braucējiem. Ar Georgu kopā turējās arī Marks Jākobsons, abiem latviešiem esot piektajā un sestajā vietā. Turpinājumā Georgu piemeklēja krampji, kas pirms pēdējā apļa viņu atbīdīja uz desmitnieka beigām, bet Marks Jākobsons bija sestais.

Pēdējā aplī Tjumins spēja panākt priekšējo grupu. Beigu kalnā, kas bija ap 1kilometru garš un ļoti stāvs, Georgs sīvi spēkojās par piekto vietu ar vienu no labākajiem Beļģijas sportistiem. Kalna ievadā latvietim nokrita ķēde, kas lika zaudēt pozīciju. Finišā mūsu braucējam sestā vieta. No uzvarētāja Kristiana Haugetuna Georgs atpalika par 4 minūtēm un 29 sekundēm. Kalnu karaļa ieskaitē viņam trešā vieta.

Marks Jākobsons tikmēr spēja izcīnīt augsto desmito vietu,  4 minūtes un 44 sekundes aiz uzvarētāja. Pārējie mūsu puiši finišu nesasniedza. Tas izdevās 40 riteņbraucējiem. Kritienu piedzīvoja Arvīds Logins, kamēr Tomam Strēlim un Helvijam Kanceram starpība līdz līderiem bija lielāka nekā noteiktais laika limits.

Velobrauciens noslēgsies svētdien ar otro posmu, kas būs kāpumiem vēl bagātīgāks. Uz 70 kilometru garos distanci tiks pievarēti 1800 augstuma metri.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044