Tjumins Luksemburgas tūres kopvērtējumā izcīna sesto vietu; kalnu karaļa ieskaitē otrais

Svētdien ar otro posmu noslēgusies divu dienu garā Luksemburgas tūre. 69 kilometru garajā distancē līderu grupā finišēja Georgs Tjumins un Marks Jākobsons, kuriem attiecīgi 12. un 15. vieta. Tūres kopvērtējumā “MSĢ/ RRS” ikdienā pārstāvošais velosportists Tjumins ieguva sesto vietu, bet kalnu karaļa vērtējumā viņam otrā pozīcija.

 Svētdien Luksemburgā lija lietus, trases nobraucienus padarot slidenus. Salīdzinājumā ar ekstrēmo pirmā posma trasi, šodien tā bija ar vairāk augstuma metriem, tomēr aplis bija tehniski vienkāršāks. Jaunieši veica 68 kilometrus, kas sadalīti piecos apļos. No pieciem velobraucienu uzsākušajiem latviešiem otro posmu turpināja četri. Arvīds Logins pēc kritiena pirmajā posmā, uz starta neizgāja.

Jau pēc pirmā apļa ap 100 braucēju lielais peletons sadalījās divās daļās. Priekšā turējās Georgs Tjumins un Marks Jākobsons. Abi latvieši savstarpēji sastrādājās, esot grupas priekšā un kontrolējot notikumus. Kalnu starpfinišos ļoti nadzīgs bija Georgs Tjumins, kurš posmā startēja kalnu karaļa krekliņā. “MSĢ/ RRS” ikdienā pārstāvošais riteņbraucējs uzvarēja četros no pieciem kalnu starpfinišiem.

Uzvarētāja liktenis izšķīrās ap 20 braucēju lielās līderu grupas finiša spurtā. Georgs ieņēma 12. vietu, bet Marks 15. pozīciju. Uzvarēja norvēģis Mats Furenets no “Isorex” komandas, kurš trasē pavadīja 1 stundu 58 minūtes un 33 sekundes. Abiem latviešiem uzvarētāja laiks. Finišu otrajā grupā sasniedza Toms Strēlis, kurš izcīnīja 33. vietu (+00:05:15). Helvijs Kancers cīnījās godam, bet kāpumiem bagātajā trasē, tika noņemts pirms pēdējā apļa.

Tūres kopvērtējumā uzvarēja norvēģis Kristiāns Haugetungs. Tikmēr no mūsu puišiem sesto vietu izcīnīja Georgs Tjunmins, bet labāko desmitnieku noslēdza Marks Jākobsons. Tūrē startēja 100 sportisti. Georgs arī ieguva otro vietu kalnu karaļa vērtējumā.

Latvijas izlase trenera Jāņa Veides vadībā devusies uz Beļģiju, lai nākamās nedēļas nogalē aizvadītu divas nacionālā mēroga sacensības.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044