Logins uzvar Beļģijā; Skrapcis trešais Nīderlandē

Sestdien ar panākumiem viendienu velobraucienos startējuši Latvijas jaunatnes šosejas riteņbraucēji. Beļģijā netālu no Briges notiekošajās Flandrijas reģionālajās jauniešu sacensībās uzvaru izcīnīja Latvijas U17 izlases riteņbraucējs Arvīds Logins, kamēr Olivers Jēkabs Skrapcis ļoti skarbos laika apstākļos ieguva trešo vietu Nīderlandes nacionālā mēroga junioru velobraucienā “Ronde van Twente”.

 Latvijas U17 vecuma grupas šosejas riteņbraukšanas izlase trenera Jāņa Veides vadībā turpinot pirmo no trim starptautiskajām tūrēm, sestdien startēja Beļģijā notiekošajā Bīrnemas velobraucienā. Šīs ir vienas no Flandrijas kalendārā iekļautajām sacensībām, kurās jauniešu grupā startēja 51 riteņbraucējs no Beļģijas, Austrālijas, Latvijas, Izraēlas, Taivānas un ASV.

Riteņbraucēji veica 60 kilometru garu distanci, kas sadalīta desmit apļos. Trase bija pilnībā līdzena. Savu faktoru spēlēja vējš, kas sestdien bija ļoti spēcīgs. No starta tempu kurināja latvieši, kas lielo grupu ievērojami paplucināja. Otrajā aplī Arvīdam Loginam kopā ar mājinieku sportistu Renē Mesleju un izraēlieti Joavu Levinu izdevās aizbraukt atrāvienā. Turpinājumā nesekmīgi pie bēgļiem pārcelties centās Georgs Tjumins un Marks Jākobsons, vēlāk abus panākot grupai.

Logins tikmēr ļoti jaudīgi brauca atrāvienā. Pāris apļus pirms finiša bija skaidrs, ka līderus neviens nepanāks. Pēdējā kilometrā Arvīds, kurš ikdienā pārstāv “MSĢ/ RRS” komandu spēja uzbrukt un iegūt solo vadību. Murjāņietis savu vadību neatdeva, izcīnīdams sev sezonas otro uzvaru. Trasē viņš pavadīja 1 stundu 26 minūte un 38 sekundes. Otrā vieta izraēlietim Levinam, bet trešā beļģim Meslejam.

TOP10 finišēja vēl trīs Latvijas braucēji. Georgs Tjumins izcīnīja piekto vietu (+00:00:50), sestā pozīcija Helvijam Kanceram, bet devītā Markam Jākobsonam (abi +00:00:59). TOP 20 noslēdza Ričards Hansons. Visi puiši ikdienā pārstāv “MSĢ/ RRS”.

Lielisku panākumu Nīderlandē paveica Latvijas vadošais junioru šosejas riteņbraukšanas izlases sportists Jēkabs Olivers Skrapcis. Smiltenietis, kurš pārstāv Beļģijas komandu “Cannibal - Victorious U19 Development Team” startēja “Ronde Van Twente” Nīderlandes nacionālā līmeņa velobraucienā. Riteņbraucēji veica 143 kilometru garu distanci, kas bija sadalīta vairākos lielajos un mazajos apļos. Sacensības risinājās ļoti vējainos laika apstākļos, kas arī veicināja to, ka no vairāk nekā 90 startējušajiem finišēja vien 15.

Ļoti aktīvs jau no sākuma bija Skrapcis, kurš spēja iekļūt līderu grupā. Skarbajos laika apstākļos līderi pār sekotājiem ātri ieguva vairāk nekā pusotras minūtes lielu pārsvaru, kas līdz iebraukšanai pilsētas apļos tikai palielinājās. Beigu daļā no līderiem atrāvās viens mājinieku braucējs, tā arī paliekot nenoķerts. Cīņā par otro vietu iesaistījās arī Olivers, kurš spraigā cīņā finišēja trešajā vietā. Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknis guva sezonas pirmo goda pjedestālu starptautiskajās sacensībās. Svētdien Skrapcim priekšā starts UCI kategorijas velobraucienā Beļģijā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044