Bogdanovičs un Vosekalns ar finišu vadošajā grupā uzsāk “Qinghai Lake”

Svētdien Ķīnā sācies garākais un viens no prestižākajiem Āzijā notiekošajiem UCI līmeņa velobraucieniem “Tour of Qinghai Lake”. Pirmajā posmā abi Latvijas riteņbraucēji, kuri startē šajās sacensībās – Māris Bogdanovičs un Andris Vosekalns – finišēja vadošajā grupā, ieņemot attiecīgi 27. un 56. vietu.

Šogad “Qinghai Lake” tūrē iekļauti astoņi posmi. Šīs sacensības izceļas ne vien ar garumu, bet arī ar to, ka liela daļa distanču risinās augstkalnē, kas no sportistiem prasa pielāgošanos. Arī temperatūras kontrasti solās būs gana iespaidīgi. Šogad dalībnieku vidū ir pat divas Pasaules tūres vienības – “Alpecin – Deceuninck” un “Astana”. Latviju velobraucienā pārstāv abi Ķīnas komandas “Hengxiang” riteņbraucēji – Māris Bogdanovičs un Andris Vosekalns.

Pirmajā posmā 152 riteņbraucēji veica 120,6 kilometru garu distanci pa apļiem. Kopā tika veikti deviņi apļi. Uzvarētāja liktenis izšķīrās lielās grupas finiša spurtā. Ātrākais tajā izrādījās “Alpecin Deceunick” pārstāvis no Austrālijas Jensens Plovraits, kurš distancē pavadīja 2 stundas 30 minūtes un 52 sekundes. Otrais finišēja itālietis Enirko Zanocello no “VF Group - Bardiani CSF – Faizanè”, kamēr TOP3 noslēdza Jespers Rešs (“Park Valkenburg”). TOP6 noslēdza Igaunijas riteņbraucējs Martins Lāss.

Līderu grupā finišēja abi divi Latvijas šosejas riteņbraucēji. Māris Bogdanovičs finišēja 27. vietā, bet Andris Vosekalns 56. pozīcijā. Jāatgādina, ka Māris Bogdanovičs jūnija izskaņā izcīnīja augsto otro vietu Latvijas čempionātā šosejas riteņbraukšanā elites grupas braucienā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044