“Liv” Sieviešu velo diena un vīru grupas brauciens pulcē vairāk nekā 600 dalībnieku

Trešdien Biķernieku kompleksajā sporta bāzē Rīgā aizvadīta pirmā “Liv” Sieviešu velo diena un vīru grupas brauciens, kopumā sapulcējot vairāk nekā 600 braukt gribētāju. Pasākuma ietvaros par Latvijas elites čempioni kritērijā kļuva “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” komandas sportiste Zane Priede, bet vīru grupas braucienā ātrākais bija “Voltas Tartu 2024 by CCN” pārstāvis Gusts Lapiņš.

Tik daudz smaidīgu un pozitīvi uzlādētu dāmu uz riteņiem Biķernieku trase vēl līdz šim nebija piedzīvojusi. Siltajā trešdienas vakarā tur notika Latvijas Riteņbraukšanas federācijas, dāmu velo komūnas “Latvian Cycling girls” un veikala “FeelFree.lv” organizētā pirmā “Liv” Sieviešu velo diena. Tās ietvaros risinājās 11 kilometru garais sieviešu solidaritātes brauciens, pirmais atjaunotais Latvijas čempionāts kritērija braucienā dāmām, bet vakara noslēgumā risinājās arī spraigas vīru grupas brauciens.

Sieviešu solidaritātes brauciens aizritēja īpaši sirsnīgā un pozitīvā gaisotnē bez sacensību elementa. Velomīles veica divus apļus, ar kopējo distanci 11 kilometri. Braucienā varēja redzēt skaistus tērpus un stilīgus velosipēdus. Pēc finiša katra dalībniece saņēma veselīgo gardumu maisiņu no pasākuma labvēļiem.

Tāpat arī notika balvu izloze, kurā galvenās balvas bija trīs jauni velosipēdi no veikala “FeelFree.lv”. Ar vērtīgām balvām iepriecināja arī “SIXT Latvija” un “Therabody”. Par kuplāko kolektīvu kļuva “Latvian Cycling girls” dāmas, kam sekoja Rīgas Riteņbraukšanas skola.

Latvijas čempionāts kritērijā dāmām tika rīkots pēc daudzu gadu pārtraukuma. Riteņbraucējas sacentās Biķernieku trases Ovāla aplī, veicot attiecīgi 8 un 12 apļus. Kopā sacentās elites/U23, junioru un amatieru 19 – 34 grupas braucējas. Cīņā par uzvaru izšķirošs izrādījās juniores Līvas Šlosbergas, kā arī elites/U23 braucēju – Zanes Priedes un Lindas Eihmanes atrāviens. Visvairāk starpfiniša punktus izcīnīja un par čempioni kļuva Priede, kurai savā grupā sekoja Eihmane (abas “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”). TOP3 noslēdza Evelīna Ermane-Marčenko (“DTG – MySport”).

Juniorēm čempione Raivja Belohvoščika trenētā Līva Šlosberga (“RRS”), kurai sekoja Amanda Reilija Zariņa (“Dobeles Dzirnavnieks/ FeelFree”) un Dana Boļšakova. Tikmēr CFA grupas čempiones tituls Anitai Antonei, kurai sekoja Līva Luīze Bleive.

Tikai pēdējā aplī Latvijas čempione izšķīrās meiteņu W16 grupas kritērijā. Pateicoties uzvarai lielajā finišā, čempiones titulu izrāva Kate Skujiņa, kura bija ātrākā arī LČ grupas braucienā. Kate otrajā vietā atstāja citu “RRS” sportisti Ievu Jurēviču, kamēr TOP3 noslēdza Katrīna Amanda Kozlovska no “RRS”. Masters grupās par valsts čempionēm tikmēr kļuva Līga Zane Lauva un Ingrīda Šmite (abas “Latvian Cycling girls”).

Diena noslēdzās ar ļoti spraigu vīru grupas braucienu 71,5 kilometru garajā trasē. Sacensībās bez virknes vadošo Latvijas U23 un elites izlašu sportistiem, piedalījās arī Igaunijas un Lietuvas riteņbraucēji. Peletonā bija vairāk par 120 riteņbraucēju.

Jau no paša sākuma temps priekšā tika kurināts ļoti augsts, sadalot grupu vairākās daļā. Jau distances vidusdaļā bija skaidrs, ka par uzvaru cīnīsies kāds no astoņu braucēju lielās līderu grupas braucējiem. Šajā grupiņā bija gan “Vēvers” kauss uzvarētājs Kārlis Klismets, gan Gusts Lapiņš, Kristers Ansons, Kārlis Valters Grundulis, Kristers Kovgers, Agris Vindecs, igaunis Gerts Kivistiks un lietuvietis Jomantas Venckus.

Viss izšķīrās vien garajā finiša taisnē, kur pēc komandas biedra Venckus palīdzības, uzvaru spraigā cīņā izcīnīja kuldīdznieks Gusts Lapiņš. Par mata tiesu viņš apsteidza Kristeru Ansonu un Kārli Klismetu. TOP6 finišēja arī Kivistiks, Venckus un Grundulis. Uzvarētājs trasē pavadīja 1 stundu 31 minūti un 21 sekundi.

Jauniešu grupā uzvarēja Georgs Tjumins no “MSĢ/ RRS”, kurš pēdējā aplī apsteidza “Kuldīgas NSS/ Goldingen CA” pārstāvjus – Kristeru Žukas un Haraldu Strādnieku. Junioros uzvarēja “RRS” pārstāvis Jēkabs Zujevs, viņam sekojot dobelniekam Valteram Tamam un kuldīdzniekam Gatim Gruntiņam.

CFA grupā pirmo vietu izcīnīja Matīss Zērvēns no “ZZK AP Print”, kurš par 27 sekundēm pārspēja “Goldingen CT” pārstāvi Egilu Pelniku. TOP3 noslēdza Niklāvs Boļšis no “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”.

Masters1:

1. Ēvalds Pavlovs, ZZK AP Print, 01:33:57

2. Artis Roze, Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree, +00:01:13

3. Vladislavs Fesenko, Velo+ Bottari Baltic, - 1 aplis

Masters2:

1. Nauris Inovskis, Evelo Team, 01:37:24

2. Ričards Jākobsons, Goldingen CT, +00:00:00

3. Artūrs Sisloļatins, ZZK AP Print, +00:00:03

Masters3:

1. Jānis Āboliņš, Virsotne/ Marmot, 01:37:56

2. Gaitis Kasperovičs, Baldones Velokomanda / SSI Schaefer, - 1 aplis

3. Sandis Āķis, - 1aplis

Masters4:

1. Edvīns Reinholds, Tukums, 01:37:55

2. Rotislavs Stapjaks, Velo+ Bottari Baltic, +00:00:03

3. Nauris Kalniņš, - 1aplis

Masters5:

1. Oskars Gailišs, NN Sporta klubs, 01:32:13

2. Edvīns Panders, +00:00:04

3. Raitis Muižnieks, - 1 aplis

Masters6:

1. Jānis Bruzinskis, Goldingen CT, 01:32:15

2. Igors Račkovs, Velo+ Bottari Baltic, - 1 aplis

3. Jānis Liepiņš, Velo+ Bottari Baltic, - 2 apļi

Sacensību sezona Biķernieku trasē turpināsies 14. augustā, kad norisināsies “Rīgas Lielā balva”. Sacensību programmā būs gan jaunatnes kritērijs, gan grupas un individuālie braucieni. Tāpat notiks arī bērnu sacensības.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044