Ķiksim zelts un bronza PČ treka riteņbraukšanā M50 – 54 grupā

Latvijas treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis Francijas pilsētā Rubē izcīnījis zelta medaļu 500 metru individuālajā braucienā un bronzu sprintā pasaules čempionātā treka riteņbraukšanā vīru M50 – 54 grupā.

Sacensības norisinājās slēgtajā Rubē velotrekā, kas atrodas blakus slavenajam atklātajam trekam, kur ik pavasaris finišē slavenais “Parīze – Rubē” velobrauciens. Uz sprinta sacensību kvalifikāciju treks vēl rīta sesijā bija auksts un rezultāti nevienam no braucējiem nebija ierastajā līmenī. Neskatoties uz to, Ainārs Ķiksis sasniedza labāko rezultātu un nomināli vieglākus pretiniekus izslēgšanas braucienos.

Valmierietis M50 – 54 grupā ļoti pārliecinoši aizkļuva līdz pusfinālam. Tajā pretim nāca galvenais konkurents – Marsels Laurens. Pirmajā braucienā Ķiksis izvēlējās braukt aiz vācu riteņbraucēja Laurensa, uzbrūkot pēdējā taisnē. Lai arī Ainārs panāca konkurentu, tomēr nedaudz kļūdījās ar pārnesuma izvēli, paliekot vien piecus centimetrus aiz konkurenta. Otrajā braucienā “EVELO team” pārstāvis jau dominēja un guva uzvaru. Tomēr uzreiz pēc finiša, latvietis iebrauca neatļautajā treka zonā un saņēma diskvalifikāciju. Pie tam, Ķiksis guva arī muguras savainojumu. Neskatoties uz to, viņš pārliecinoši uzvarēja bronzas duelī, tiekot pie medaļas.

Individuālajā braucienā Ķiksis, par spīti savainojumam, spēja būt ātrākais. Trasi viņš veica pēc 33,387 sekundēm, izcīnot zelta medaļu. Otrās vietas ieguvējs Viliams Vongs atpalika par vairāk nekā 0,4 sekundēm.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044